Mersin Anamur’da 20 yıllık Kızılçam Ağaçları Kesildi

Mersin Anamur’da 20 yıllık Kızılçam Ağaçları Kesildi

Mersin’in Anamur ilçesinde bir sitenin bahçesinde bulunan 20 yıllık 28 adet kızılçam ağacının izin alınarak kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Tepki esnasında zaman zaman tansiyon yükselirken olaya polis müdahalede bulundu.

Anamur Fatih Mahallesinde bulunan Onur Sitesi bahçesindeki yaklaşık 20’şer yaşındaki 28 kızılçam ağacının kesimi için Anamur Orman İşletme Müdürlüğünden izin alan site yönetim kurulu başkanı Y. A., ağaçları kestirdi.
Ağaçların kesilmesine engel olmaya çalışan ve gönüllü Olaya müdahale etmeye çalışan ve gönüllü ağaçların bakımını yapan 62 yaşındaki Binnaz Karagöz Hanbay, kesimi engellemek isteyince olay çıktı.

Binnaz Karagöz Hanbay’ın ağaçları yere indiren vinç ile site duvarı arasında demirlere tutunarak “Ağaçları kesmeyin, Beni kesin.’ Şeklindeki yakarışı yürekleri dağladı. Binnaz Hanbay’ın tek başına mücadelesi karşısında ne yapacağını şaşıran site yöneticileri, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polisler ne yaptıysa, Binnaz Hanbay’ın ağaçları kurtarma çabasına engel olamadılar.

Yoğun bir efor sarf eden Binnaz Hanım, fenalaşınca olay yerine ambulans çağırıldı.B ir ara sakinleştirilen Binnaz Karagöz Hanbay, kesimlerin müsaadeli olduğunu söyleyen polise; “Düşürdünüz bunu. Bu vatan benim için. Bir senedir baktığım. Vatan şu toprak değil sadece. Vatan budur.” diyerek yanındaki yeşil yaprağa tutundu.

Site yöneticisi Y. A.’nın kesimi engelliyor diye şikayetçi olduğu Binnaz Karagöz Hanbay, çağrılan polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili Orman İşletme Müdürü Hüseyin Meteris ise “Tapulu kesim olan yerlerde, evraklarını tam yaptılarsa, adama kesme demek gibi bir şansımız yok. Ya o yer 3 hektardan yani 30 dönümden büyük olacak, burada bir sıkıntımız var ama yapabileceğimiz bir şey yok. Mülk sahibi ne derse o olur bizim için. Mülk sahibi site yönetimine yetki vermişse ve evraklarımı tamamlamışlarsa biz yüzde 99 olumlu görüş vermişizdir.”dedi.

Öte ayndan ağaçları kestiren Site yöneticisi Y.A.’nın Anamur Belediyesinin Mesire projesine eylem tepkisi koyan çevrecilerin ön saflarında olması e yapılan çevre katlimaın yapılan tepki yürüşüne katıldığı ortaya çıktı.
Olay yerine gelen Anamur Belediyesi Zabıta ekipleri, site yönetiminin izin belgesini kontrol ederek her şeyin yasal olduğunu belirtti. Zabıta görevlileri, belediyeden izinsiz yol işgal ettikleri için site yönetimine 320 TL para cezası kestiği öğrenildi. (Haber: Anamur Ekspres)

13676 izlenme 7 Eylül 2019 Cumartesi 18:30 [ 000392 ]
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin