Muhasebe ve Yapay Zekâ Uygulamalarına Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Tarsus Üniversitesi'nde Muhasebe ve Yapay Zekâ Uygulamalarına Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

16 Nisan 2025 Çarşamba, 20:53
Muhasebe ve Yapay Zekâ Uygulamalarına Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi
-

Tarsus Üniversitesi'nde Muhasebe ve Yapay Zekâ Uygulamalarına Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Tarsus Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Uzun yürütücülüğünde, "Muhasebe Mesleğinde Yapay Zekâ Etkisinin Tartışılması: Öğrenci Bakış Açısının İyileştirilmesi" başlıklı eğitim programı düzenlendi.

TÜBİTAK 2237-A programı kapsamında düzenlenen, alanında uzman akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından verilen eğitimlerde, muhasebe mesleğinde dijital dönüşümün etkileri ve sektörel gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alındı. 

Üç gün boyunca devam eden programda; muhasebe meslek mensuplarının, devletin ve mükelleflerin karşılıklı sorumlulukları, ihtiyaca ve gerçeğe uygun finansal tabloların nasıl hazırlanması gerektiği detaylı olarak değerlendirildi.

Mesleğe adım atacak potansiyel muhasebe meslek mensupları için alanın ahlak ve etik kodlarının ele alındığı eğitimde “Muhasebe Meslek Mensupları ve Sahip Olması Gereken Özellik ve Sorumluluklar”, “Muhasebe Mesleğinde Etik ve Yapay Zekâ Kullanımı”, “Muhasebe Meslek Mensuplarını Etik Dışı Davranmaya Yönelten Nedenler, Alınması Gereken Önlemler ve Yapay Zekâ Kullanımının Etkisi” gibi başlıklarda katılımcılara kapsamlı bilgiler verildi.

Programda ayrıca “Muhasebe Mesleğinde Dijitalleşme”, “Etkin ve Doğru Bir Muhasebe Sürecinin Çıkar Gruplarına Yansımaları ve Yapay Zekâ Kullanımı”, “Muhasebe Mesleğinde Yasal Düzenlemeler ve Yapay Zekâ Kullanımı” gibi birçok başlıkta eğitimler verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
REKTÖR ÖZEN 'DEN, REKTÖR KOÇ'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
BAŞKAN KARA, MÜDÜR.FAZİLET DURMUŞ'U ZİYARET ETTİ
BAKAN YERLİKAYA :"723 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI"
BAŞKAN ALDEMİR, HIZLI TREN PROJESİ TARSUS BÖLÜMÜNDEKİ İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
TARSUS TSO, "YENİ DÖNEMDE RUSYA İLE TİCARET FIRSATLARI" PANELİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
MERSİN ESOB, DENETİM KURULU NİSAN AYI TOPLANTISINI YAPTI
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
BAŞKAN ALDEMİR, TARSUS'TA ESNAF ZİYARETİ YAPTI
ÇAMLIYAYLA'DA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda Acil Durum Tatbikatı

Mersin Haber ,Mersin