Müftü Yığman :"Tarihi Yerler, Hem Kültürel Hem de Dinî Miras Açısından Korunmasının Büyük Önem Taşıyor"

Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, Silifke Kalesi Kazı Alanını Ziyaret Etti

02 Ağustos 2025 Cumartesi, 17:49
Müftü Yığman :"Tarihi Yerler, Hem Kültürel Hem de Dinî Miras Açısından Korunmasının Büyük Önem Taşıyor"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bir dizi etkinlik kapsamında Silifke'ye giden İl Müftüsü Aydın Yığman, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Seri Doğru ile birlikte, Silifke Kalesi’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kazı başkanı Prof. Dr. Ali Boran tarafından karşılanan İl Müftüsü Yığman ve beraberindekiler, kazı süreci ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. 
Prof. Dr. Boran, 45.000 metrekarelik kazı alanının 40.000 metrekarelik kısmında çalışmaların tamamlandığını, restorasyon sürecinin ise %70 oranında ilerlediğini belirtti. Ayrıca, kaleden çıkarılan yapıların korunmasına yönelik konservasyon çalışmalarına destek sağlandığı takdirde, Silifke Kalesi’nin bu yıl sonuna kadar kısmi olarak ziyarete açılabileceğini ifade etti.
Kazı başkanı Boran ayrıca, Silifke Kalesi’nin barındırdığı zengin kültürel mirasla, Anadolu’da günümüze ulaşan en büyük ve en önemli Türk dönemi kale kentlerinden biri olduğunu vurguladı.
Yığman ve beraberindeki heyet daha sonra kale içerisinde yer alan tarihî camiyi de gezerek incelemelerde bulundu.
Müftü Aydın Yığman, caminin manevi atmosferine dikkat çekerek, böylesi tarihî mekânların hem kültürel hem de dinî miras açısından korunmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Müftü Yığman :"Tarihi Yerler, Hem Kültürel Hem de Dinî Miras Açısından Korunmasının Büyük Önem Taşıyor"
BÜYÜKŞEHİR’DEN ERKEN YAŞTA EVLİLİĞE KARŞI FARKINDALIK EĞİTİMİ
TOROSLAR BELEDİYESİ ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
TARSUS’TA KALDIRIMLARI İŞGAL EDEN TEZGAHLARA MÜDAHALE EDİLDİ
KADINLAR ‘CİLT BAKIMI’ KURSUYLA HEM ÖĞRENİYOR HEM GÜÇLENİYOR
ERDEMLİ AYAŞTA DENİZDE BOĞULMA İDDIASI
MERSİN'DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BAŞARI BELGESİ
JANDARMADAN TERÖR OPERASYONU
Anamur’daki Cinayetin Firari Zanlısı Antalya’da Yakalandı
Mersin Valisi Atilla Toros'un Gün İçinde Gerçekleştirdiği Kabuller

Mersin Haber ,Mersin