Kremlin’den İslami askeri koalisyon yorumu Detayları analiz etmemiz lazım

MOSKOVA - Kremlin Sarayı Basın Sözcüsü Dmtri Peskov, Suudi Arabistan önderliğinde kurulacak terör karşıtı askeri koalisyonu ile açıklamada bulundu

15 Aralık 2015 Salı, 13:06
Kremlin’den İslami askeri koalisyon yorumu Detayları analiz etmemiz lazım
-

MOSKOVA - Kremlin Sarayı Basın Sözcüsü Dmtri Peskov, Suudi Arabistan önderliğinde kurulacak terör karşıtı askeri koalisyonu ile açıklamada bulundu. Peskov, durumu analiz edebilmek için zamana ihtiyaç olduklarını, fakat aşırılıkçılıkla mücadele için olumlu bir durum olduğunu vurguladı.
Basının sorularını yanıtlayan Peskov, “Konuyla ilgili alınan kararı analize etmek için zamana ihtiyacımız var. Tabii ki detaylı bilgilere ihtiyacımız var. Kimler bu koalisyonda yer alıyor, ortak hedefler nedir, aşırılıkçıya karşı nasıl mücadele söz konusu gibi konular. Ama varsayımlardan yola çıkarsak şunu söyleyebilirim: Tabii ki genel olarak aşırılıkçılığa karşı çabaların birleştirilmesi olumlu bir olgu. Ama dediğim gibi değerlendirme yapmadan önce detayları anlamamız lazım.” dedi.
Suudi Arabistan, 34 İslam devletinin dahil olacağı teröre karşı askeri bir koalisyon kurulduğunu açıklamıştı. Koalisyonda yer alacak ülkeler ise şunlar: Suudi Arabistan, Ürdün, BAE, Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor İslam Federal Cumhuriyeti, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt , Lübnan, Libya, Maldivler, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya, Yemen.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN, ‘38. CADDE YENİ YOL AÇMA PROJESİ’ TAMAMLANDI
MERSİN'İN TURİZİMDE MARKA DEĞERİNİN ARTIRILMASI TOPLANTISI
MERSİN'DE ZABITA ARACI İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 YARALI
TARSUS ÜNİVERSİTESİ, 2025 MEZUNLARINI GURURLA UĞURLADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATHİ ASFALT PROGRAMINI SERİ ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYOR
VALİ TOROS'TAN TEKNOPARK TOPLANTISI
AŞIK MAHZUNİ ŞERİF, TADEKA’DA TÜRKÜLERİYLE ANILDI
MUT'TA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI
TARSUS'TA BOĞULMA OLAYLARINI ÖNLEME KOMİSYONU TOPLANDI
Başkan Sarı, " Mersin'e Modern Sanayi Sitesi Kurulması İçin Destek Bekliyoruz"

Mersin Haber ,Mersin