Büyükşehir’den Tarsuslu Üreticilere Nergis Soğanı! Ali Boltaç: "Büyükşehir Belediyesi’nin Üreticilere Desteği Devam Edecek"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in üretime destek projeleri devam ediyor. Kırsal alanda, tarımsal ve hayvansal üretimi destekleyerek küçük aile işletmelerinin rekabet gücünü artıran Büyükşehir Belediyesi, projeleriyle vatandaşların takdirini topluyor.

06 Ekim 2020 Salı, 10:52
Büyükşehir’den Tarsuslu Üreticilere Nergis Soğanı! Ali Boltaç: "Büyükşehir Belediyesi’nin Üreticilere Desteği Devam Edecek"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü projeler ile mevcut tarım alanlarına ek yeni üretim alanları kazandırarak, tarımda kalitenin ve verimin arttırılması sağlanıyor. Bu şekilde aile ekonomilerine de destek olunuyor.

Fide ve fidandan ekipman desteğine, atalık tohumların gün ışığına çıkarılmasından kooperatiflere destek verilmesine kadar birçok alanda proje yürüten Büyükşehir, bu kez de Tarsus’ta kırsal mahallelerde yaşayan çiftçilere “Nergis Soğanı Dağıtım Projesi” kapsamında on binlerce adet nergis soğanı dağıttı.

Bölge iklimine uygun olan ve talep gören nergis soğanları Belen’de düzenlenen törenle çiftçilere ulaştırıldı.

Belen Mahalle Muhtarı Mehmet Kesmece ile çiftçilerin ve Büyükşehir ekiplerinin katıldığı dağıtım töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, toplamda 84 bin adet nergis soğanının dağıtımının yapıldığını söyleyerek, “Bunun 70 bin adedini Belen mahallemize, 10 bin adedini Çokak, 2 bin adedini Kaklıktaşı’na ve 2 bin adedini de Kalburcu mahallemizde bulunan çiftçilerimize dağıtıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer, tarıma ve hayvancılığa önem vermektedir. Bu tip desteklerimiz de artarak devam etmektedir” dedi.

Kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşların ev ekonomilerine katkı sunma adına tarıma destek projelerinin uygulamaya konulduğunu kaydeden Ali Boltaç, “Şu anda mahalle statüsünde olan, fakat bizlerin halen köy olarak tabir ettiğimiz bu yerleşim yerlerinde yaşayan insanlarımızın ekonomik olarak kalkınması, üretimde daha fazla yer almaları adına Büyükşehir olarak tarım ve hayvancılık konusunda bir bir destek projelerimizi uygulamaya koyuyoruz.


Sadece Tarsus’ta değil; Büyükşehir olarak Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar olan tüm ilçelerimizde tarım ve hayvancılığa destek oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde 12 bin 500 adet incir fidesi dağıtımımız oldu. Diğer ilçelerimizde avokado fidesi dağıtımı oldu. Önümüzdeki günlerde de Tarsus’a has olan Sarıulak zeytin fidanları dağıtacağız.


Bunların yanı sıra hayvancılık konusunda da bölge üreticilerine destek oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde Tarsus ve Çamlıyayla’da 16 üreticimize 24 adet dişi ve bir adet koç olmak üzere küçükbaş hayvanlar dağıttık. Bu üreticilerimizden 8’i kadın. Dağıtılan hayvanların bir yıllık yem ve bir yıllık aşı giderlerini de Büyükşehir karşılayacak. Bunlar üreticilerimize küçük dokunuşlardır ve günden güne artarak devam edecek ve geniş kesimleri kapsayacaktır. Başkanımız sayın Vahap Seçer’e üreticilerimize verdiği bu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ali Boltaç, ziyaret sırasında mahallede bulunan her iki kahvehanede bulunan vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve beklentilerini dinledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin