Başkan Gültak'dan 30 Milyonluk Müjde

Başkan Gültak, yerel bir televizyon kanalının canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, Tırmıl Spor Kompleksi Projesi, Çamlıbel Marina Projesi ve Çankaya İlkokulu’nun geleceği ile ilgili bir takım konularda güncel açıklamalar yaptı.

01 Mart 2022 Salı, 11:58
Başkan Gültak'dan 30 Milyonluk Müjde
-

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yerel bir televizyon kanalının, yapımı süren Yılmaz Güney Parkı ve Gençlik Merkezi’nden canlı yayınlanan programında, göreve geldiği 3 yılda ilçeyi değiştiren hizmet ve projeleri özetledi. Yakın geçmişte şiddet olayları ile gündeme gelen Akdeniz’de artık huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olduğunu vurgulayan Başkan Gültak, söz verdikleri birçok hizmet ve projenin ilçeye ve vatandaşlara kazandırıldığının altını çizdi, son 2 yılda da kalan projelerin tamamlanacağını ifade etti.

“Çamlıbel Marina Projesi kentin kaderini değiştirecek bir eser olacak”

Açıklamasında, Çamlıbel Marina Projesi’ne değinen Başkan Gültak; projenin, kentin kaderini değiştirecek çok önemli bir eser olacağını dile getirdi. Başkan Gültak, canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Çamlıbel Projesini; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer ile de paylaşıp fikirlerini aldık. Tabi Mersin’in önemli STK’larıyla görüşmeye devam ediyoruz. Projeyi anlatmaya devam edeceğiz. Çamlıbel’de, su sporları merkezi projesini oluşturduk son aşamada. Cuma günü de yine Ankara’da olacağız. Özetle son rötuşları yapıyoruz.”

“30 milyon yatırım bedelli büyük bir proje”

Başkan Gültak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, proje ile ilgili yaklaşık 17 kuruma görüş soracağını da kaydederek, “Bu kurumlarımızdan cevaplar geldikten sonra Bakanlığımız burası ile ilgili gerekli imar çalışmalarını bitirecek. Sonrasında Ulaştırma Bakanlığımız konuyla ilgili yeri ihaleye çıkaracak. Tahmin ediyorum 2-3 ay içinde burası ihale aşamasına gelecek. 30 milyon Dolar yatırımı gerektiren bu büyük bir proje, spor merkezleri, yüzme havuzları ve spor organizasyonlarının hepsinin gerçekleşeceği, ayrıca Millet Bahçesi ve Atatürk Parkı ile entegre olan bir proje” dedi.

“Çamhıbel cazibe merkezi olacak”

Bir müjde daha veren Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “2023 yılı Şubat ayı gibi, Avrupa’nın yelken şampiyonasının bir ayağı da Çamlıbel’de görünüyor. Dolayısıyla Çamlıbel’deki ve çarşıdaki esnafın sorunları büyük ölçüde çözülecek. Bir cazibe merkezi haline geldiği için insanlar oralara gelecek. Devasa bir spor merkezi, son aşamalarına geldik. Parasal bir sıkıntısı da olmayan bir proje. Hem devletimiz hem Çamlıbel hem de çarşı esnafı kazanacak. Bu eser Mersin’e kazandıracağımız büyük bir eser, Mersin’in kaderini değiştirecek bir eser olacak. Şimdiden hayırlı olsun.”

Akdeniz’e gençlik merkezi geliyor

Başkan Gültak, canlı yayınlanan TV röportajında, Tırmıl Bölgesine yapılacak gençlik merkezi ve spor kompleksi hakkında da açıklamalarda bulundu. Akdeniz’de basketbol, hentbol, güreş, boks yapılacak bir tesisin olmadığını belirten Başkan Gültak, “Akdeniz’in maalesef böyle bir salonu yok.

Şimdi inşallah Tırmıl’da bu tarz sporların yapılacağı kapalı spor salonu ve gençlik merkezi olan bir tesisi kuracağız. Tabi Anıtlar Kurulu’ndan yasal bir engel çıkmadığı sürece... Yoksa projede de her şey hazır. Akdeniz’in ilk kez kapalı spor salonu ve gençlik merkezi olacak. Yanında da 750 kişilik bir futbol sahası düşünüyoruz. 2 sene içerisinde bu tesisleri de bitireceğiz” diye konuştu.

Çankaya İlkokulu müjdesi…

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, açıklamasında Çankaya İlkokulu’nun anaokulu veya çocuk kreşi olacağı müjdesini de verdi. Başkan Gültak, yaptığı açıklamada, “Vakıflar Bölge Müdürü ile görüştük. Proje ile ilgili olarak Anıtlar Kurulu’ndan izin alacağız. Anıtlar Kurulu izni verdiği andan itibaren Valilik de ihaleye çıkacak. Daha sonra önümüzdeki 2 yıl içerisinde Çankaya ilkokulunu bitireceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüştük. Akdeniz Belediyesi olarak burayı anaokulu veya kreş haline getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

“Göreve gelir gelmez önyargıları kırdık”

Yakın geçmişte istenmeyen sokak çatışmaları ve olaylarla gündeme gelen Akdeniz’de, bugün artık huzurun ve barışın egemen olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Mustafa Gültak, şunları söyledi; “Birkaç gün önce Şevket Sümer Mahallesi’nden birçok gencimiz makama geldi. Gençlerimizle sohbet ederek belediye olarak yaptıklarımızı anlattık. Bu gençlerimiz, hayatlarında ilk kez bir belediye başkanıyla karşılaşma ve sohbet etme imkanı bulduklarını dile getirdiler.

Gençlerimizi önemsiyoruz, onlar için hizmet ediyoruz. Akdeniz, bir zamanlar terörle anılan bir ilçe konumundaydı. Biz göreve geldikten sonra ise bütün ön yargıları yıktık. Akdeniz’de, bugüne dek görülmeyen hizmetleri getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Akdeniz artık daha yaşanılabilir bir ilçe haline geldi.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin