Akdeniz’de Park ve Yeşil Alanlar Zararlı Böceklere Karşı İlaçlanıyor

Akdeniz Belediyesi; Koronavirüs salgınına verilen mücadele kapsamında, 1 Haziran’da başlayan kontrollü sosyal hayat ile birlikte insanların uğrak yerlerinden biri olan park ve yeşil alanlara yönelik bakım ve ilaçlama hizmetlerini yoğunlaştırdı.

16 Haziran 2020 Salı, 11:12
Akdeniz’de Park ve Yeşil Alanlar Zararlı Böceklere Karşı İlaçlanıyor
-

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; çocukların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda oyun oynayıp eğlenebilmeleri amacıyla, 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı’nda bulunan ağaç, çiçek ve çalıları zararlı böceklere karşı ilaçladı. Ekipler, parkta bulunan ve can güvenliği açısından risk yaratan ağaçları da budadı.
Bu kapsamda, Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı’na çıkarma yapan ekipler; bir yandan, parka oyun oynamaya gelen çocuklar ile dinlenip temiz nefes almaya gelen büyüklerin sağlığını ve huzurunu korumak amacıyla parkta bulunan ağaç, çiçek ve çalıları; her türlü böcek, haşere ve parazite karşı ilaçladı. Çalışmalar sayesinde parkta bulunan ağaç ve yeşil alanlar baştan sona yenilenip daha düzenli bir görünüme kavuştu.
Başkan Gültak; “Doğamıza ve yeşil varlığımızı koruyor ve sahip çıkıyoruz”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, parklara yönelik çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada; ilçe sınırlarında bir yandan Koronavirüs salgınına karşı dezenfekte çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü ifade etti; park ve yeşil alanlarda da her türlü zararlı böceğe karşı ilaçlama çalışmaları başlatıldığını kaydetti.
Başkan Gültak; “Doğamıza, yeşil varlıklarımıza ve çevremize sahip çıkmak; daha doğal, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını korumak ve sürdürmek amacıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz büyük bir özenle hizmet ve çalışmalarını sürdürüyor. Parklarımızda başlattığımız ilaçlama çalışmaları sayesinde, bir yandan yeşil varlıklarımızı her türlü zararlı böceğe karşı korurken; ağaçlar, çiçekler ve her türlü bitki de daha yeşil, sağlıklı ve temiz bir görünüme kavuşuyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin