Sağlıkçılardan “Şiddet” Eylemi

Gaziantep’te 3 yıl önce bir hasta yakını tarafından öldürülen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümünde Antalya Sağlık Platformu üyesi bir grup sağlık çalışanı, meslektaşlarına yönelik şiddeti protesto etti.

17 Nisan 2015 Cuma, 13:58
Sağlıkçılardan “Şiddet” Eylemi
-

Gaziantep’te 3 yıl önce bir hasta yakını tarafından öldürülen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümünde Antalya Sağlık Platformu üyesi bir grup sağlık çalışanı, meslektaşlarına yönelik şiddeti protesto etti.
Antalya Tabip Odası, Antalya Diş Hekimleri Odası, Antalya Veterinerler Hekimler Odası, SES Antalya Şubesi, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi, Türk Ebeler Derneği Antalya Şubesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’den oluşan grup üyeleri Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya gelip “Böyle sağlık sistemi olmaz. Sağlıkta şiddet sona Ersin” yazılı pankart açtı. Ellerinde “Sağlıkta dönüşüm ölümdür” yazılı döviz taşıyan grup, bir süre slogan attı.
Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Egemen Aktaş, grup adına yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden meslektaşlarını anarak sağlık sistemini eleştirdi. Türkiye’de sağlık sisteminde kaos yaşandığını ileri süren Aktaş, “Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, teknisyenlik yapılmaz. Nitelikli sağlık hizmeti verilemez. Bizler bugün Türkiye’nin her yerinde, tüm hastanelerde, sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, bu şiddetin nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağız. Bugün Oslo Dünya Tabibler Birliği Toplantısı’nda Türkiye’nin önergesi olan 17 Nisan Sağlıkta Şiddeti Önleme Günü tartışılacaktır. Bu eylem ve etkinliklerimizde ki temel amacımız, sağlık sisteminde ki yanlışlıklara dur demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmektir. Mücadelemiz şiddeti doğuran ve besleyen bu sisteme karşıdır. Dedi.
Açıklamanın ardından grup üyeleri alkışlar eşliğinde eyleme son verdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, LGS’YE GİREN ÖĞRENCİLERİ SINAV GÜNÜ DE YALNIZ BIRAKMADI
“MERSİNLİ KADIN USTALAR”  PROJESİ İLE KADINLAR İSTİHDAMA KATILIYOR
BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERİ’Nİ ZİYARET ETTİ
DİYARBAKIR’DA 12 MİLYON 389 BİN ADET KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ, 22 ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI
MERSİN TOROSLARDA MOTORSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ
Tarsus’ta Esnaf Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı
TÜBİTAK'TAN MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NE 30 MİLYON TL’LİK DEV DESTEK
VALİ TOROS, JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ TÖRENİNE KATILDI
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN, BAŞKAN SOFU'YA ZİYARET
TÜRKİYE GENELİ "SIFIR ATIK YARIŞMASI 1'İNCİSİ MERSİN'DEN

Mersin Haber ,Mersin