Demre'de Kutlu Doğum Haftası

Antalya’ın Demre ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kutlandı.

17 Nisan 2015 Cuma, 13:36
Demre'de Kutlu Doğum Haftası
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Antalya’ın Demre ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kutlandı.
Demre ilçesinde Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında Düğün Salonu önünde katılımcılara pide, ayran ve tatlı ikram edilirken, programa Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Yeni Cami Müezzini Kayyumu Yalçın Elifoğulları tarafından Kuran-ı Kerim okunduktan sonra programa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, İslam coğrafyası olarak zor günler yaşandığını ifade etti. Prof.Dr. Koç, "Kabe Allah’ın evidir. Kalplerimizde Allah’ın evidir. Kabe’yi insanlar inşa etmiştir. Ama kalbi Yüce Allah yaratmıştır. Bu yüzden kalp kırmayınız. Müslümanlar olarak her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde hoş görülü olmalıyız. İnsanın İnanç, mal mülk edinme ve düşünce hürriyetleri vardır. İnsanoğlu, mülkün asıl sahibinin Yüce Allah olduğunu bildiği halde mülk sahibi olur. Devletin, dar gelirlinin hakkını vermezsen edindiğin mal ve mülk başına bela olur" dedi.
ZAN İLE HAREKET ETMEK
Müslümanların arasını bozan şeylerden birisinin de zan ile hareket etmek olduğunu belirten Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, şunları kaydetti:
"Gıybet, kardeşimizin gıyabında olanı söylemektir. Olmayanı söylemek iftiradır. Bu da gıybetten daha kötüdür. Birisi hakkında konuşurken çok dikkatli olmalıyız. Günah işlememeliyiz. Toplum birliğini bozacak davranışlardan uzak olmalıyız. İnsanın neslini sürdürme hakkı vardır. Bu yüzden evlilik müessesi önemlidir. Aileler evlilik öncesinde ağır şartlar koşuyorlar. Bu yüzden evlenme yaşı 30’un üstüne çıktı. Evliliklerin ilk beş yılında boşanmalar başladı."
OSMANLIDAKİ HİZMETLER
Konuşmasını "Diyorlar ki, Avrupa’da hizmetler insan merkezlidir" cümlesi ile sürdüren Prof. Dr. Ahmet Koç, şunları kaydetti:
"Osmanlı’daki hizmetleri görseydiler, bunu söylemezlerdi. Örnekler vereceğim. Osmanlı yol kenarlarına hamalların dinlenebilmesi için mola taşları koymuş. Hamallar bu taşların üzerine yüklerini koyup dinlensin istemiş. Sokak hayvanları için ayrı bir vakıf kurmuş. Sokak hayvanlarının aç ve susuz bakımsız kalmasını önlemiş. Osmanlının zenginleri, esnafa gidip veresiye defterlerini açtırıp, bir fukaranın borçlarına bakıp kim olduğunu bilmeden bazı borçlarını ödeyip dar gelirlinin yükünü hafifletmiş. Yine belli meydanlara sadaka taşları koymuş. İnsanlar kimse görmeden gidip sadaka taşlarına para bırakmışlar. Dar gelirliler yine kimse görmeden gidip sadece çoluk çoğunun rızkını alacak kadarını almışlardır. Avrupa’daki hangi ülkede bunlar yapılıyor? Bu meziyete sahip olmadığımız sürece İslam coğrafyası olarak huzur bulmamız zordur."
Gecenin sonunda İlçe Müftülüğüne bağlı İmam Hatipler tarafından kaside ve ilahiler okundu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, LGS’YE GİREN ÖĞRENCİLERİ SINAV GÜNÜ DE YALNIZ BIRAKMADI
“MERSİNLİ KADIN USTALAR”  PROJESİ İLE KADINLAR İSTİHDAMA KATILIYOR
BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERİ’Nİ ZİYARET ETTİ
DİYARBAKIR’DA 12 MİLYON 389 BİN ADET KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ, 22 ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI
MERSİN TOROSLARDA MOTORSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ
Tarsus’ta Esnaf Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı
TÜBİTAK'TAN MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NE 30 MİLYON TL’LİK DEV DESTEK
VALİ TOROS, JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ TÖRENİNE KATILDI
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN, BAŞKAN SOFU'YA ZİYARET
TÜRKİYE GENELİ "SIFIR ATIK YARIŞMASI 1'İNCİSİ MERSİN'DEN

Mersin Haber ,Mersin