Adanalılar Gelinlerini Görmeye Koştu

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADSİAD) ortaklaşa düzenlediği "Adana’nın Gelinleri" sergisi yoğun ilgi gördü.

17 Nisan 2015 Cuma, 11:04
Adanalılar Gelinlerini Görmeye Koştu
-

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADSİAD) ortaklaşa düzenlediği "Adana’nın Gelinleri" sergisi yoğun ilgi gördü.
Son 50 yıllık zaman diliminde dünyanın farklı ülkelerinde yaşarken evlenip, Adana’ya gelen 9 kadının hikayesi kitaplaştırıldı, fotoğrafları sergilendi.
Proje kapsamında; İngiltere’den Gillian Akdağ ve Karen Demirkıran, İsviçre’den Claudia Schmidt Üzelgeçici, Almanya’dan Anette Coşkun, Ellen Sağol ve Veronika Arman, Romanya’dan Ana Maria Günsel, İran’dan Nadiya Esen ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) de Hanife Uygur’un Adana’ya geliş öykülerini anlatan fotoğraf kareleri, 75. Yıl Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergiyle meraklısının beğenisine sunuldu.
"DAHA YÜKSEK BİR KÜLTÜR"
Proje koordinatörlüğünü Zeliha Ertunç’un, danışmanlığını da Haluk Uygur ve İsmail Ökke’nin üstlendiği ‘Adana’nın Gelinleri Projesi’ kapsamında düzenlenen serginin açılışına yoğun ilgi gösterildi. Burada konuşan Haluk Uygur, “Adana’nın Gelinleri Projesi, birbirinden çok farklı uygarlıkların etkisiyle büyümüş insanların, Adana’nın hoşgörülü ortamıyla buluşarak, yeni ve daha yüksek bir kültürün oluşmasına katkı sağlamalarının bir öyküsü olarak ortaya çıktı” dedi.
ADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez de, projenin Adana’yı, Adana konukseverliğini, kültürünü çok güzel bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek, “Yüzyıllardır farklı kültürlerin bir arada, kardeşçe ve barış içinde yaşadığı güzel Adanamıza yakışır bir proje bu. Adanamızın yüzyıllar öncesinden bugünlere gelen ve yüzyıllar sonrasına artarak, büyüyerek devam edecek olan hoşgörü kültürüne çok değerli bir katkı sunacak” diye konuştu.
"ONLARI ADETA KISKANDIM"
Projeye dahil edilen ve yaşam öyküsüyle birlikte fotoğrafları da sergilenen annesi Veronika Arman’a destek vermek için açılış törenine katılan gazeteci-yazar Ayşe Arman ise, “Çok güzel ve anlamlı bir proje. Bu projeyle birlikte annemle ilgili bilmediğim şeyleri öğrendim. Projeye dahil edilen kadınlar, öylesine güzel öyküler kaleme almışlar ki, inanın bir gazeteci olarak onları adeta kıskandım” dedi.
Projeyle birlikte 9 kadının yaşam öyküsü kaleme alınırken, fotoğraflarının da yine kadınlar tarafından çekilmesinin de anlamlı olduğunu vurgulayan Arman, “Hikaye de kadının, fotoğrafta. Hatta o fotoğrafı çeken de kadın. Dişi bir sergi bu. Özellikle son dönemlerde Adana’ya baktığımda Adana’nın dişileştiğini görüyorum ve bu bir Adanalı olarak, bir kadın olarak beni mutlu ediyor” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mezitli Akdeniz Mahallesi’nde Motosiklet Kazası: 1 Kişi Hastaneye Kaldırıldı
Bor Yağları ile CNC Tezgâhlarınızda Uzun Ömürlü Soğutma Performansı Sağlayın
Müftü Yığman :"Tarihi Yerler, Hem Kültürel Hem de Dinî Miras Açısından Korunmasının Büyük Önem Taşıyor"
BÜYÜKŞEHİR’DEN ERKEN YAŞTA EVLİLİĞE KARŞI FARKINDALIK EĞİTİMİ
TOROSLAR BELEDİYESİ ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
TARSUS’TA KALDIRIMLARI İŞGAL EDEN TEZGAHLARA MÜDAHALE EDİLDİ
KADINLAR ‘CİLT BAKIMI’ KURSUYLA HEM ÖĞRENİYOR HEM GÜÇLENİYOR
ERDEMLİ AYAŞTA DENİZDE BOĞULMA İDDIASI
MERSİN'DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BAŞARI BELGESİ
JANDARMADAN TERÖR OPERASYONU

Mersin Haber ,Mersin