Zorda Kalan Yurttaşların Tıraşları da Ev Temizlikleri de Büyükşehir’den!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğü hizmetlerle 7’den 70’e ihtiyaç sahibi tüm vatandaşların derdine derman olan Büyükşehir, 4 merkez ilçede hayata geçirdiği evde sağlık ve bakım uygulaması ağını genişleterek Silifke ve Anamur’a da taşıdı.

20 Aralık 2020 Pazar, 09:55
G: 20.12.2020 - 11:29
Zorda Kalan Yurttaşların Tıraşları da Ev Temizlikleri de Büyükşehir’den!
-

Evde sağlık ve bakım hizmetleri ilçelere taşınıyor
Büyükşehir ekipleri, evde sağlık ve bakım uygulamalarıyla kişisel bakımdan ev temizliğine, medikal malzeme yardımından fizik tedavi hizmetine kadar sunduğu hizmetlerle vatandaşların gülen yüzü oluyor. Evde temizlik uygulaması ile Silifke’de 43 hanede 108 vatandaşa; Anamur’da 71 hanede 153 vatandaşa hizmet sunuldu. Ayrıca Silifke’de 49 hanede 94 vatandaşa, Anamur’da ise 82 hanede 144 vatandaşa evde bakım hizmeti verildi.

Hizmet alan yurttaşların yüzü gülüyor
Silifke ve Anamur ilçelerinin birçok mahallesinde ihtiyaç sahibi yurttaşların evine hem misafir hem de şifa olan ekipler, vatandaşların gülen yüzü oluyor. Evde bakım hizmetleriyle hastalar hem evlerinde ziyaret edilerek yalnız bırakılmıyor hem de sağlık kontrolleri rutin bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ekonomik yönden dezavantajlı engelli, yaşlı veya yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz muayeneleri ve rutin sağlık kontrolleri gerçekleştiriliyor. Evleri temizlenen, kişisel bakımı ve ev ihtiyaçları karşılanan hastalara aynı zamanda tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor.

“Bu çok güzel bir olay”
Silifke İlçesi’ne bağlı Göksu Mahallesi’nde yaşayan 55 yaşındaki yatağa bağımlı hasta Süleyman Buldu, sunulan hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, “Hem evimi yıkıyorlar, hem de temizliyorlar. Belediye Başkanımız’a ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu çok güzel bir olay” dedi.

“Evde bakım hizmeti ekipleri geldiğinde kardeşimin morali yükseliyor”
Annesi Perihan, kardeşi Süleyman ve ablası Havva Buldu’nun aldığı hizmete dair konuşan Yusuf Buldu ise “Annem ve ablamın kronik hastalıkları var. Bazen her şeyin üst üste geldiği süreçler oluyor. Belediye Başkanı demek şehri emin demek. Yani o şehrin en güvenilir kişisi demektir. Bu işin sosyal yanının esas alınmasının çok güzel bir örneği olarak görüyorum. Uzun süre hastasına bakan bütün insanlarımız hem zihinsel hem de fiziksel olarak yoruluyor. Evde bakım hizmeti ekipleri geldiğinde kardeşimin morali yükseliyor. Özellikle şakalaşarak banyo ve tıraş yaptırmaları fevkalade güzel bir şey oldu. Bu açıdan minnettarım. Ben bu işin daha da yaygınlaşmasını diliyorum. Bütün insanlarımızın buna ihtiyacı var. Pandemi koşullarında ise bu hizmet çok daha önemli hale geldi. Arkadaşlara tepeden tırnağa geldiklerinde baktığımda muazzam bir itina ve ciddiyetle herkes işinin iyisini yapıyor. Bu hizmet en ücra köşelere kadar uzansın. Olağanüstü değerli bir hizmet. Bu bizleri de rahatlattı. Uzun sürede daha faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“İlçemizde böyle bir hizmeti ilk defa görüyoruz”
Silifke İlçesi’ne bağlı Mukaddem Mahallesi’nde ikamet eden özel gereksinimli bireyler Arif ve Fatma Çevik çifti kendilerine sunulan ev temizliği ve kişisel bakım hizmetinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Arif Çevik, “İlçemizde böyle bir hizmeti ilk defa görüyoruz. Vahap Başkanımız’a ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Eşim ve ben engelli olduğumuz için cam kapı silmekte zorlanıyorduk. Bu hizmetlerin daha da kalıcı olmasını istiyoruz” dedi.

“Benim çoluk çocuğum olmadı. Teşekkür ediyorum geldiğiniz için”
Anamur İlçesi’ne bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde ikamet eden 80 yaşındaki Gani Doğan’ın kişisel bakımı ve ev temizliği Büyükşehir ekipleri tarafından yapıldı. Saç ve sakal tıraşı yapılıp, duşu aldırılan Gani Doğan’ın evi de ekipler tarafından köşe bucak temizlendi. Gani Doğan, gördüğü hizmetten ötürü teşekkürlerini sunarak, “Benim çoluk çocuğum olmadı. Kimsem yok. Teşekkür ediyorum geldiğiniz için. Ellerinize sağlık” dedi.
Gani Doğan’ın aile dostu Emekli Öğretmen Mehmet Deniz ise sunulan hizmete ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Gani Amca’yı uzun yıllardır tanıyorum. Eşi öleli 5-6 sene oldu. Bu hizmetleri komşuları yardımı ile alıyordu. Bizim bir aile dostluğumuz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir hizmetinin olduğunu duyunca Gani Amca’nın da bundan yararlanabileceğini düşündük ve müracaatını yaptım. Bir süre sonra arkadaşlar bizi aradı. Gani Amca’nın sisteme girdiğini ve bu hizmetlerden Gani Amca’nın yararlanabileceğini söylediler. Gani Amca çok memnun kaldı. Bu hizmetin devamlığının gelmesi lazım. Özellikle köylerimizde yaşlılarımız var. Onların kapılarını bir çalan yok. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve çalışanlarına böyle bir projeyi başlattıkları için gerçekten teşekkür ediyoruz. Ekiplerin biraz daha arttırılarak daha çok kişiye ulaşılması faydalı olacaktır.”

“Bence sosyal belediyeciliğin böyle olması gerekiyor”
Anamur İlçesi’ne bağlı Köprübaşı Mahallesi’nde ikamet ettiği derme çatlı bir evde yaşamını sürdüren özel gereksinimli Havva Demir’in kişisel bakımı ve ev temizliği yapıldı. Havva Demir’in ağabeyi Akın Demir, “Kız kardeşimle yaklaşık 25-30 yıldır beraber yaşıyoruz. Annem hasta olduğu için ben ilgileniyorum. Annem de 4 yıl önce öldü. Kardeşime de sahip çıkan olmadığı için bakımını ben üstlendim. Erkek olduğum için temizlik konularında çok zorlanıyordum. Bence sosyal belediyeciliğin böyle olması gerekiyor. Bu hizmetin mutlaka en ücra köşelere ulaşmasını diliyorum. Anamur’da da ben daha önce böyle bir hizmet görmedim. Devamını da diliyorum” dedi.

“Halkımız bu hizmetten çok memnun”
Evde sağlık ve bakım uygulaması personellerinden Hüseyin Yıldız ise yürüttükleri çalışmaya ilişkin olarak, “Evlere gidiyoruz. Şu anda halkımız da bundan çok memnun. Kişisel bakım ve ev temizliği yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar bu hizmetleri dört dörtlük yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

40 bin kez evde sağlık ve bakım hizmeti verildi
Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri’nde görevli Dr. Ufuk Bakmaz, talep eden vatandaşlara bugüne kadar 40 bin kez evde sağlık ve bakım hizmeti sunduklarını belirterek, “Neredeyse Mersin’in tüm ilçelerindeki vatandaşlarımızdan gelen taleplere elimizden geldiğince yanıt vermekteyiz. Vahap Seçer Başkanımız yönetime geldiğinden beri 40 bine yakın hizmet vermiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımız 0324 223 42 42 No’lu telefon numarasından bize ulaşabilirler” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin