Yenimahalle 4 bin 750 litre haşere ilacı kullandı

ANKARA - Yenimahalle Belediyesi’nin mart ayında başlattığı ilaçlama çalışmaları, kasım ayı itibariyle sona erdi

05 Kasım 2015 Perşembe, 10:29
Yenimahalle 4 bin 750 litre haşere ilacı kullandı
-

ANKARA - Yenimahalle Belediyesi’nin mart ayında başlattığı ilaçlama çalışmaları, kasım ayı itibariyle sona erdi. Vatandaşlara rahat bir yaz dönemi yaşatmak için haşerelere savaş açan Yenimahalle Belediyesi, 8 ay boyunca toplam 4 bin 750 litre sıvı, 250 kg da tablet ilaç kullandı.

Yenilenen 8 araç ve son teknoloji 8 adet ilaçlama makinesi ile yoğun bir mesai yapan Yenimahalle Belediyesi ekipleri, yaz dönemi boyunca tüm cadde ve sokaklarda sabah karasinek, akşamları ise sivrisinek ilaçlaması yaptı. Mart ayında larva ile başlayan ilaçlama çalışmaları, havaların ısınmasıyla uçkun ilaçlaması şeklinde devam etti ve 1 Kasım itibariyle sona erdi. İlçe merkezinin yanı sıra mesire yerleri, pazar yerleri, yer altı çöp konteynerleri, okullar, camiler ve parklara da ilaçlama yapıldı. İlaçlama çalışmalarında, doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanıldı.

1440 TALEP DEĞERLENDİRİLDİ

Rutin uygulamaların dışında, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirildi. Toplam 1440 kişiden gelen talebi anında değerlendirmeye alan ekipler, ayrıca 85 siteye 150 adet böcek ilacı verdi, 600 konutun bodrum katlarına böcek ilaçlaması yaptı. Karasinek ve sivrisinekler için toplam 4 bin 500 litre, larvalar içinse 250 litre sıvı, 250 kg tablet ilaç kullanan ekipler, fareler için de 250 kg ilaç uyguladı.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN TSO'YU ZİYARET ETTİ
Jandarma Kıdemli Üsteğmen Yunus Güven’e Veda Yemeği
ÜLKE GENELİNDE 2'Sİ YABANCI UYRUKLU OLMAK ÜZERE 15 GÖÇMEN KAÇAKCILIĞI ORGANİZATÖRÜ İLE 446 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
VALİ TOROS' TARSUS'TA ESNAF ZİYARETİ YAPTI
MERSİN'DE SİLAHLI OLAY: 1AĞIR YARALI
TADEKA’DA "ANTİK ÇAĞDA TARSUS OLİMPİYATLARI VE ATLET FİLOZOF KHRİSİPPOS" KONULU SÖYLEŞİ
SINAVA YETİŞMELERİNE BÜYÜKŞEHİR ZABITASI YARDIMCI OLDU
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
SEÇER: “BİZİM KAZANCIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU”
BAŞKAN YILDIZ’DAN YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL ZİYARETİ VE BAŞARI MESAJI

Mersin Haber ,Mersin