ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, bu yaz da özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için dopdolu bir etkinlik takvimi sunuyor.

21 Haziran 2025 Cumartesi, 10:13
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, bu yaz da özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için dopdolu bir etkinlik takvimi sunuyor. Yaz aylarını sağlıklı, eğlenceli ve verimli geçirmek isteyen özel bireyler için düzenlenen yüzme kursları, hem fiziksel gelişimi destekliyor hem de sosyal etkileşim imkanı sunuyor. Kurs kapsamında, özel gereksinimli bireyler yüzme becerilerini geliştirmenin yanı sıra suda oyunlar oynayarak yazın keyfini doyasıya çıkarıyor.

 

Eğitmenlerin rehberliğinde gerçekleşen kurs boyunca özel bireyler; suya alışma, nefes kontrolü, temel yüzme becerileri gibi teknikleri öğrenip, grup oyunları ve eğlenceli yarışmalarla da motivasyonlarını artırıyorlar. Suda özgürce hareket etmenin mutluluğunu yaşayan özel bireylerin aileleri de bu sürece aktif şekilde katılım sağlayabiliyor. Çocuklarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirme fırsatı bulan aileler, diğer ebeveynlerle tanışarak sosyal bağlarını güçlendiriyor. Kurs; Salı’dan Cumartesi’ye kadar 16.00 ile 18.00 saatleri arasında Engelsiz Yaşam Parkı’ndan faydalanan ailelere verilirken, Engelsiz Yaşam Parkı’ndan faydalanmayan aileler için ise, aynı günleri kapsayan halk seansları olarak 18.00 ile 20.00 saatleri arasında ücretsiz bir şekilde sağlanıyor.

 

Tokucu: “Hem özel çocuklar hem aileleri kursta keyifle vakit geçiriyor”

1 Haziran itibariyle Engelsiz Yaşam Parkı’nda yaz programlarına başladıklarını ve verilen kurslardan bir tanesinin de yüzme kursu olduğunu kaydeden Beden Eğitimi Öğretmeni Büşra Tokucu, 7-13 yaş arası eğitim almaya uygun tüm özel gereksinimli bireylere yüzme kursu eğitimlerinin verildiğini ifade etti. Tokucu, yüzme kursu eğitimlerinin yanı sıra haftanın 5 günü havuzun açık olduğunu ve Engelsiz Yaşam Parkı’ndan faydalanmasa dahi özel gereksinimli birey ve ailelerinin halk seansları şeklinde havuzdan yararlanabileceğini aktardı. Tokucu, “Halk seanslarımızı anne ve çocuk, baba ve çocuk olmak üzere ikiye ayırdık. Programlarımızda iletişim numaralarımız var ve bu numarayı arayarak ailelerimiz halk seansları için bizlere kayıt oluşturabilirler. Kursumuz toplam 8 seans ve bir ay sürüyor. Eğitim seanslarımız dışında da ailelerimiz halk seanslarına gelip çocuklarıyla keyifli vakit geçirebilirler” dedi.

 

Özel gereksinimli bireylerin yüzme kursunu çok sevdiğini de sözlerine ekleyen Tokucu, “Yüzme kurslarımız hem çok eğlenceli hem de onların ilgi odağı oluyor. O yüzden kursumuza çok fazla talep oluyor. Bunun dışında karada çalıştıramadığımız tüm kas gruplarını suda istemsizce çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Bu da onlara artı sağlıyor. Kursa da severek ve mutlu olarak geliyorlar” diye konuştu.

 

Özel bireyler, yüzme kursunda suda olmanın mutluluğunu yaşıyor

Yüzme kursunu çok sevdiğini söyleyen özel gereksinimli çocuklardan Bayram Abiş, “Burada beden eğitimi, bocce gibi kurslar var. Hepsini çok seviyorum. Burada arkadaşlarımla çok güzel zaman geçiriyorum. Havuza girdiğim an çok seviniyorum. Suya girince çok rahatlıyorum ve iyi hissediyorum. Buraya herkesin gelmesini tavsiye ediyorum” dedi.

 

25 yaşında olan Engelsiz Yaşam Parkı’ndan faydalanan başka bir özel gereksinimli birey Ezgi Güneş ise, “Burada güzel vakit geçiriyorum. Eğlenceli. Oyun oynayıp, sohbet ediyoruz. Körlinge ve seramik kursuna gidiyorum. İyi geliyor ve enerjimi atıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yüzme kursuna gelmeyi çok sevdiğini kaydeden Ali Baba Dönmez de, “Buraya gelince mutlu oluyorum. Yüzüyoruz, atlıyoruz, arkadaşlarımla zaman geçiriyoruz. Anneme ‘Beni Engelsiz Yaşam Park’ına götür’ diyorum. Burası çok eğlenceli. Herkes gelsin” diye konuştu.

 

Aileler de çocuklarıyla birlikte havuz keyfinin tadını çıkartıyor

 

Oğluyla birlikte yaklaşık 1 yıldır Engelsiz Yaşam Parkı’ndan faydalanan ve birçok faaliyete katıldığını aktaran Gülten Göktaş, “Özel gereksinimli bir oğlum var ve suyu çok seviyor. Bizim gibi aileler her yere alınmayabiliyor, bazı yerlerde sıkıntı yaşayabiliyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’e bizlere bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyorum. Özel gereksinimli çocuklara ders verecek kişileri bulmakta da zorlanıyoruz. Bu yüzden bu kurstan çok memnunuz” ifadelerine yer verdi.

 

Başka bir veli Emine Dönmez ise yüzme kursunda çocuğu ile birlikte geçirdiği zamandan çok keyif aldığını söyleyerek, “Etkinliklerimizden de hocalarımızdan da her şeyden çok memnunuz. Seramik, aşçılık, yüzme; her kursa geliyoruz ve gayet mutluyuz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TADEKA’DA "ANTİK ÇAĞDA TARSUS OLİMPİYATLARI VE ATLET FİLOZOF KHRİSİPPOS" KONULU SÖYLEŞİ
SINAVA YETİŞMELERİNE BÜYÜKŞEHİR ZABITASI YARDIMCI OLDU
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
SEÇER: “BİZİM KAZANCIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU”
BAŞKAN YILDIZ’DAN YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL ZİYARETİ VE BAŞARI MESAJI
SEÇER: “ÇOCUKLARIMIZIN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEKTE YAŞAMALARI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)

Mersin Haber ,Mersin