VELİLER, SERVİSLERİ CEPTEN TAKİP EDEBİLECEK

Taşımalı eğitimden faydalanan veliler, taşımalı eğitim hizmetinde daha güvenli ve şeffaf bir yapı oluşturulması amacıyla hazırlanan "Öğrenci Servisi Planlama, Takip, Kontrol, Bilgilendirme ve Yönetim Sistemi"yle servis araçlarındaki çocuklarını anlık olarak izleyebilecek.

30 Temmuz 2025 Çarşamba, 13:03
VELİLER, SERVİSLERİ CEPTEN TAKİP EDEBİLECEK
-

  Taşımalı eğitimden faydalanan veliler, taşımalı eğitim hizmetinde daha güvenli ve şeffaf bir yapı oluşturulması amacıyla hazırlanan "Öğrenci Servisi Planlama, Takip, Kontrol, Bilgilendirme ve Yönetim Sistemi"yle servis araçlarındaki çocuklarını anlık olarak izleyebilecek.

Bakanlık tarafından hazırlanan "Öğrenci Servisi Planlama, Takip, Kontrol, Bilgilendirme ve Yönetim Sistemi"ne ilişkin Yönerge, yürürlüğe girdi.  
Yönerge ile öğrenci taşıma hizmetlerinin güvenli, şeffaf, denetlenebilir ve kurallara uygun şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Yönergeyle hayata geçirilecek dijital takip sistemi sayesinde MEB ve veliler taşımalı eğitim hizmeti sağlayan servis araçlarını canlı olarak takip edecek.  
Sistemle araçların anlık ve geçmişe dönük konumu, rotası, sürati, sürüş dinamikleri, araç ve sürücü bilgileri, kapı hareketleri, iç ortam koşulları ve taşıma kapasitesi gibi veriler izlenebilecek. Ayrıca alınan veriler analiz edilecek, kayıt altına alınacak ve raporlanacak.  
Velilere sesli uyarı ve mesajlar iletilecek Sistemde, okul servis aracının bekleme noktasına varış saati, öğrencinin araca biniş ve iniş bilgisi, servisin okula giriş ve çıkış saati bilgileri mesaj ve sesli uyarıyla veliye iletilecek.  
Böylelikle, öğrencilerin ailelerinden habersiz olarak servis aracına binmemesi gibi durumların önüne geçilerek, güvenli şekilde okul ve evlerine ulaşmaları sağlanacak.  
Sistem, özellikle olumsuz hava koşullarında öğrencilerin dışarıda bekleme süresini ortadan kaldıracak, yanlış servise binme ve sabah erken saatlerde karşılaşılabilecek güvenlik risklerine karşı da koruma sağlayacak.  
Servis şoförleri ve veliler arasındaki iletişim de kişisel numara paylaşımına gerek kalmadan, sistem üzerinden kayıtlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilecek.  
Öte yandan veliler de servis hizmeti sürecine ilişkin yaşadıkları sorunları anlık veya geçmişe dönük raporlayarak, yetkili makamlara sunabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE MOTOSİKLET KAZASI: 1 YARALI
MERSİN'DE KANALDA CANSIZ ERKEK BEDEN BULUNDU
MERSİN'DE ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI
Tarsus Tarım Kampüsünde Üzüm Hasadı Coşkusu
TARSUS OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ VALİ TOROS BAŞKANLIĞI’NDA TOPLANDI
Mersin’e 168 sağlık personeli atandı
VELİLER, SERVİSLERİ CEPTEN TAKİP EDEBİLECEK
MERCAN BİLİM MERKEZİ İLÇE İLÇE DOLAŞIP BİLİM MERAKLILARINA ULAŞIYOR
TARSUS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ'NE İNCELEME ZİYARETİ
BAKAN YARDIMCISI GÜMEN, MERSİN'DE

Mersin Haber ,Mersin