Vali Işın, Azerbaycan'dan 4 güzel haberle döndü

AĞRI - Ağrı Valisi Musa Işın, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de yaptığı ziyaretlerde, il için 4 konuda müjdeleri olduğunu söyledi.

11 Aralık 2015 Cuma, 17:21
Vali Işın, Azerbaycan'dan 4 güzel haberle döndü
-

AĞRI - Ağrı Valisi Musa Işın, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de yaptığı ziyaretlerde, il için 4 konuda müjdeleri olduğunu söyledi.

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştiren Ağrı Valisi Musa Işın'ın, Azersun Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbari Güzel ile yaptığı görüşmelerde Ağrı'ya yapılacak yatırımlar ile ilgili güzel gelişmeler olduğu bildirildi. Açıklamada, Diyadin’de organize sanayi bölgesi, su fabrikası, otel ve apartlar ile elektrik üretimi konusunda yatırımların yapılacağı, bunların gerçekleşmesi halinde Ağrı’nın ekonomik alanda ve istihdamda kalkınacağı kaydedildi.

Daha önce Diyadin’de seracılık konusunda ilk adımın atıldığını ve bu kapsamda, domates ile salatalık üretimine geçildiğini belirten Vali Işın, “Girişimlerimiz sonucunda Diyadin’de bölgenin organize sanayi bölgesi olması bakanlık tarafından onaylandı. Bu Türkiye’de bir ilktir. Baharda bu konudaki çalışmalar hızlı bir şekilde start verecek. Tabi bununla birlikte hem domatesin yurt içi ve yurt dışı piyasaya satışı ile gelecek bir ekonomik girdi sağlanacak, hem de burada önemli bir istihdam alanı oluşacak. Zaten hâlihazırda 20 dönüm üzerinde kurulmuş olan serada üretim yapılıyor. 4 bin 800 dönüm arazi üzerine kurulacak organize sanayi bölgesinde de hem kapasite artacak hem de ortalama bin beş yüz kişi çalıştırılacak.” dedi.

Vali Işın, Diyadin ilçesinde muazzam bir kaynak olduğuna değinerek, "Şu ana kadar atıl bir şekilde bekletilmiş sudan maksimum düzeyde yararlanmak lazım. Bu kapsamda ilçemizde bir su fabrikasının kurulmasını konuştuk. Bu fabrikada hem minarelli hem minarelsiz su üretilecek. Bununla birlikte enerji üretimi konusunda değerli iş adamımızın girişimleri var. İnşallah elektrik üretimi konusunda da jeotermal sudan faydalanacağız.” ifadelerini kullandı.

Diyadin’de bulunan jeotermal suyun kaliteli olduğunu belirten Vali Işın, açıklamasında ayrıca şunları ifade etti: “Sağlık turizmi açısından değerlendirebileceğimiz büyük bir potansiyel var. Daha önce termal otel yapılmış ama iyi değerlendirilememiş. Şimdi Abdülbari Güzel Bey’in büyük ortağı olduğu ve Özel İdaremizin yüzde 7’lik bir paya sahip olduğu Diyadin Jeotermal AŞ’nin bünyesinde, hem otel hem de apartlar yaptırılacak. Sağlık konusunda faydaları bulunan ve dışarıdan birçok ziyaretçi alan bu suyun daha sağlıklı ortamda hizmete sunulmasını sağlayacağız.” CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
"MıIP'nin Kontrolsüz Tarifeleri Mersin’e ve Bölge İhracatına Zarar Veriyor"
"Kalbimdeki Yer" Projesiyle Engeller Aşılmaya Devam Ediyor
Kaju yüklü tır dorsesinde yangın
BAŞKAN AVCI, DİRİK, TULAY VE KARABULUT İLE GÖRÜŞTÜ
HOŞ GELDİN BAHAR' KONSERİ BAHAR COŞKUSU YAŞATTI
KAYMAKAM AVCI, "İDEAL KİLONU ÖĞREN, SAĞLIKLI YAŞA " STANDINI ZİYARET ETTI
AHIRDAN KAÇAN DANA, SU KUYUSUNA DÜŞTÜ, İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI
BAŞKANVEKİLİ DAĞDELEN'DEN BAŞKAN BATUR'A TAZİYE ZİYARETİ
OTOYOLDA ÖNCE ARAÇ, DAHA SONRA İSE ORMAN YANDI
Hastane Bahçesinde Yılan Yakalandı

Mersin Haber ,Mersin