Toplam Yatırım Tutarı 250 Milyon Euro'ya Ulaşması Bekleniyor! Çukurova Havalimanı İhalesinin Kazananı Belli Oldu

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin ihalesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

18 Mart 2020 Çarşamba, 08:07
Toplam Yatırım Tutarı 250 Milyon Euro'ya Ulaşması Bekleniyor! Çukurova Havalimanı İhalesinin Kazananı Belli Oldu
-

İhaleye 2 firma teklif verdi. Limak - Kalyon - Cengiz inşaat ortak girişimi şartlı teklif vermesi nedeniyle elendi.
Günbeton İnşaat - Terminal Yapı Ticaret ortak girişimi pazarlık neticesinde 100 milyon euro kira bedeli karşılığında ihaleyi kazandı. Çukurova Havalimanının toplam yatırım tutarının 250 milyon euroya ulaşması bekleniyor.
Aylardır beklenen Çukurova Havalimanı ihalesinin kazananı belli oldu. DHMİ Genel Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye 2 firma katıldı.
Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılması kararlaştırılan ihale için teklif veren firmalar Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş./ Kalyon Hav. ve İnşaat A.Ş./ Cengiz İnşaat San.ve Tic.A.Ş. Ortak Girişimi ile Günbeton İnşaat ve Tic. A.Ş./Terminal Yapı Ticaret A.Ş. Ortak Girişimi oldu.
DHMİ Kamu Özel Sektör İşbirliği Dairesi Başkan Vekili ve İşletme Dairesi Başkanı Mehmet Cemil Acar'ın başkanlığındaki ihale komisyonunun huzurunda başlatılan ihaleye her iki firmanın da tekliflerinin uygunluğunun tespiti üzerine iç zarf belgeleri Noter ve firma temsilcilerinin huzurunda açıldı.
Günbeton İnşaat ve Tic. A.Ş. - Terminal Yapı Ticaret A.Ş. Ortak Girişimi ile yapılan pazarlık neticesinde 100 milyon euro kira bedeli karşılığında ihale sonuçlandırıldı. İhale sonucu İdarenin Yönetim Kurulunca kabulünü müteakip, Ulaştırma ve Altyapı Bakanının onayı ile kesinlik kazanacak
Çukurova Havalimanının toplam yatırım tutarının 250 milyon euroya ulaşması beklenmekte.
Kaynak: Yeni Doğuş

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE MOTOSİKLET KAZASI: 1 YARALI
MERSİN'DE KANALDA CANSIZ ERKEK BEDEN BULUNDU
MERSİN'DE ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI
Tarsus Tarım Kampüsünde Üzüm Hasadı Coşkusu
TARSUS OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ VALİ TOROS BAŞKANLIĞI’NDA TOPLANDI
Mersin’e 168 sağlık personeli atandı
VELİLER, SERVİSLERİ CEPTEN TAKİP EDEBİLECEK
MERCAN BİLİM MERKEZİ İLÇE İLÇE DOLAŞIP BİLİM MERAKLILARINA ULAŞIYOR
TARSUS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ'NE İNCELEME ZİYARETİ
BAKAN YARDIMCISI GÜMEN, MERSİN'DE

Mersin Haber ,Mersin