Timmermans Türklerle anlaştık, Suriyelilerin çalışmasına izin verecekler

BRÜKSEL - AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Suriyeli mültecilerin çocuklarının geleceği için Türkiye'den Avrupa'ya göç ettiğini söyledi.

02 Aralık 2015 Çarşamba, 18:40
Timmermans Türklerle anlaştık, Suriyelilerin çalışmasına izin verecekler
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
BRÜKSEL - AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Suriyeli mültecilerin çocuklarının geleceği için Türkiye'den Avrupa'ya göç ettiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye-AB Zirvesi'nin sonuçları hakkında bilgi veren Frans Timmermans, "Bazı insanlar neden Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçiyor? Onlarla konuşun. Bir deneyin. Size hikayeyi anlatabilecek hoş ve eğitimli insanlar onlar. Size diyecekler ki: Oradan ayrıldım çünkü tüm birikimin 2 yılda tükendi ve Türkiye'de çalışmama izin verilmiyor. Biz ne yaptık. Türklerle anlaştık ve Suriyelilerin çalışmasına çok yakında izin verecekler." dedi.

"ONLARI ORADA TUTMAK ÇOK DAHA UCUZA MAL OLACAK"

Türkiye'ye verecekleri 3 milyar Euro ile Suriyeli çocuklara eğitim imkanları oluşturulacağını ve sağlık hizmetlerinden yararlandırılacaklarını belirten Timmermans, sadece doğru olanı değil aynı zamanda mantıklı olanı yaptıklarını belirterek, "Onları orada tutmak Avrupalı vergi mükelleflerine çok daha ucuza mal olacak. Ayrıca insan kaçakçılarını ve yoldaki tehlikeleri de denklem dışında bırakmış olacağız." dedi.

TÜRK VATANDAŞLARINA NİÇİN VİZESİ GEÇİŞ SÖZÜ VERDİKLERİNİ DE AÇIKLADI

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Türk vatandaşlarına Avrupa'ya vizesi seyahat imkanı vaadinde bulunmalarını da savunarak, "Türkiye ile vize politikalarını uyumlu hale getirdiğimizde Türklerin sınırlarda Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerden gelen uluslararası korumaya ihtiyacı olmayan insanları durdurmaları daha kolay olacak." dedi. Timmermans, "Her şeyi Türklere ihtiyacımız var ve dizlerimiz üzerine çökmüşüz, gibi görmeyin." şeklinde konuştu.

Frans Timmermans, Türkiye'yi insan hakları konusunda reformlara zorlamak için en iyi yöntemin de müzakereleri hızlandırmak ve fasılları açmak olduğunu savundu. Timmerans, "Türkler reforma yaparak bugünkü yanlışlarından bu şekilde dönebilir. Gerçekten Türklere arkamızı dönüp 'haydi yolunuza' diyerek Türkiye'deki durumu olumlu yönde geliştirebileceğimizi gerçekten düşünüyor musunuz? Bence tam tersine onlarla angajmana girmek sonuç getirir." dedi.

Timmermans, Türkiye ile her iki tarafın da çıkarına olan bir anlaşmaya vardıkları için utanç duymayacaklarını da sözlerine ekledi. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KURBAN KESİM ALANLARINDA KAPSAMI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Milliyetçi Hareket Partisi Çamlıyayla ilçe Teşkilatı Bayramlaştı
BÜYÜKŞEHİR’İN YKS VE LGS KURSLARINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI BAŞLADI
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde “Orman Benim” Diyerek El Ele Verdik
BAŞKAN BOLTAÇ,  "BAYRAMDA DA HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN GÖREV BAŞINDAYIZ"
MERSİN'DE SİLAHLI SALDIRI:1 AĞIR YARALI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, BOZYAZI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MERSİN ATATÜRK PARKI SAHİLİNDE CANSIN BEDEN DENİZDEN ÇIKARILDI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI SOFU, SEBİL'DE ESNAFLARA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, KUVAYİ MİLLİYECİ GAZİLERİNDEN MEHMET TURGUT ARKAN'I EVİNDE ZİYARET ETTİ

Mersin Haber ,Mersin