(Özel Haber) Plajların Define Avcıları İş Başında

Fethiye’de, son bir haftadır etkili olan yağışlı havaların ardından ilçedeki sahiller amatör definecilerin akınına uğradı. Define avcıları, yazın turistler tarafından düşürülen değerli eşyaları bulabilmek için Ölüdeniz ve Çalış plajlarında dedektörle arama yapıyor.

30 Ocak 2015 Cuma, 02:53
(Özel Haber) Plajların Define Avcıları İş Başında
-

Fethiye’de, son bir haftadır etkili olan yağışlı havaların ardından ilçedeki sahiller amatör definecilerin akınına uğradı. Define avcıları, yazın turistler tarafından düşürülen değerli eşyaları bulabilmek için Ölüdeniz ve Çalış plajlarında dedektörle arama yapıyor.
Dünyanın sayılı plajları arasında gösterilen Çalış plajları ile Ölüdeniz plajları her yaz yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Yazın tatilcilerin akınına uğrayan plajlar, kışın da yerli altın avcılarının mekânı oluyor. Her fırtına sonrası ellerinde dedektörle sahile gelerek burada tatilcilerin yüzerken veya güneşlenirken kaybettiği altın ve değerli eşyaları ile madeni para arıyor. Amatör define avcıları işlerini riske atmadan dedektörle arama yapıyor.
Çalış Plajı ve Ölüdeniz sahilindeki define avcılarından bazıları, görüntü vermemek için kaçmayı tercih ederken; bazıları da buldukları madeni para ve günün hasılatını kameralara göstererek, ekonomiye katkı amacıyla plajlarda madeni para ve turistlerin düşürdüğü değerli eşyaları aradıklarını savundu. Aşırı yağış ve rüzgarla birlikte dalgaların deniz dibinden kıyıya getirdiği kumların arasında dedektör çalıştıran amatör define avcıları, "Biz kötü bir şey yapmıyoruz. Zaten bu yıl fazla bir şeyde çıkmıyor. Sadece bozuk para çıkıyor. Tek tük yüzük bulduğumuz oldu” diye konuştu.
Amaçlarının sahile zarar vermek olmadığını kaydeden bir defineci, "Zaten çıkacak yeni bir fırtınanın ardından sahil yine eski haline gelecek. Biz kumsalı kazmıyoruz. Sadece denizin kıyıya vurduğu değerli eşyaları topluyoruz. Kimi zaman gözle görülebilen bu eşyalardan bazıları kumların altında kalıyor. Bunları da metal dedektörler ile çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
SINAVA YETİŞMELERİNE BÜYÜKŞEHİR ZABITASI YARDIMCI OLDU
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
SEÇER: “BİZİM KAZANCIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU”
BAŞKAN YILDIZ’DAN YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL ZİYARETİ VE BAŞARI MESAJI
SEÇER: “ÇOCUKLARIMIZIN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEKTE YAŞAMALARI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ

Mersin Haber ,Mersin