
Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Çukurova Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başkanı Seracettin Yıldırım’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Başkan Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Bucuge ve Mustafa Özdamar’la birlikte Çukurova Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başkanı Seracettin Yıldırım'ı ziyaret etti.
Çalışmalar hakkında bilgi aktaran Yıldırım, uçuş trafik rakamlarını ve hedeflerini dile getirdi. Kapasitelerinin günlük 300 uçuş trafiği olduğunu ve şu anda 95 hava trafiğini yakaladıklarını belirten Yıldırım, 9 milyon yolcu kapasitesi yakalandığında yapılacak yeni yatırımlarla 12 milyon yolcu kapasitesine çıkabilecek altyapıya sahip olduklarını söyledi.
Yurtdışında başlanacak yeni hatlara da değinen Yıldırım, Erbil ve Bağdat uçuşlarının Haziran’da başlayacağını yaz aylarında Hollanda Amsterdam uçuşlarının başlayabileceğini ifade etti. Özbekistan Taşkent, Londra ve Paris’in de başlayacak rotalar arasında bulunduğunu dile getiren Yıldırım, dünyadaki tüm ülkelerin uçaklarının inmesine uygun altyapıya sahip olduklarını vurgulayıp rotaların genişletilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çalışmalar hakkında bilgi alana Başkan Çakır, MTSO olarak bu süreçte her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.