Mersin Büyükşehirin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursuna Ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nu ziyaret ederek, haftasonunda üniversite sınavına girecek olan gençlere sürpriz yaptı.

10 Haziran 2019 Pazartesi, 16:28
Mersin Büyükşehirin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursuna Ziyaret
-

Başkan Seçer, motivasyon konuşması yaptığı öğrencilere, sınavda başarılar diledi.
Yaşat İşhanı’nda yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’na giderek, öğrenciler ile sohbet eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üniversite hayalli kuran gençler ile bir araya geldi. 15-16 Haziran tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrenciler ile sohbet eden Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verdikleri hizmetlerin ilerleyen günlerde katlanarak artacağını ifade etti.
Gençlerin sınav stresini azaltmak ve eğitimin önemini vurgulamak amacıyla yapılan motivasyon ziyareti sayesinde, öğrenciler de Başkan Seçer ile sohbet etme fırsatı buldu.
Başkan Seçer’den gençlere altın niteliğinde öğütler
Başkan Seçer, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, üniversite sınavının son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Üniversite sınavı son derece önemli. İnsan hayatında, özellikle eğitimle ilgili çizeceğimiz yeni yol haritasında, çok önemli bir dönüm noktası. Sınava bir hafta gibi bir süre kaldı. Bu hafta sonunda sınava giriyorsunuz. Herkesin bir düşüncesi olabilir, bir alanda eğitim alma arzusu olabilir. Bir kısmınızın arzusu gerçekleşebilir, bir kısmınız da arzu etmediği bölümlere gidebilir. Ama hiçbir şey dünyanın sonu değil. Şöyle düşünün; aslında insan, hayatına dair planlar yapar. Doğrudur. Bunları da yapmak durumundasınız. Ama bunların tamamı gerçekleşecek diye bir kaide yok. Bir kapı kapanır, bir başka kapı açılır. ‘Her şerrin sonu hayırdır’ diye bir söz var. Hayatta öyle olaylarla karşılaşırsınız ki, ‘dünyam karardı, hayatım bitti, perişan oldum’ dersiniz. Bir bakarsınız ki iş öyle değildir, sonradan dersiniz ki, iyi ki böyle bir sonuç oldu ya da böyle bir olayla karşılaştık. Bu sebeple kendinizi rahat bırakın”dedi.
Bu zamana kadar gençlerin gerekli çalışmaları yaptıklarını bildiğini ve bu saatten sonra da sınava girerken, mevcut bilgi birikimleri ile kendilerine sınavda en iyi psikolojik koşulları hazırlamalarının gençlerin işini kolaylaştıracağını belirten Seçer, “Zaten gerekli çalışmaları yaptınız. Bu saatten sonra üzerine koyacağınız bir şey yok. Sadece mevcut edinimleriniz ve çalışmalarınız sonucu elde ettiğiniz şu anki müktesebatı ya da birikimi sınavda yansıtmanız için en iyi psikolojik koşulları oluşturmanız lazım. Şu anki eğitim de öyle. Ortada bir potansiyel var. Biz haftasonu yapılacak sınavda bu potansiyeli nasıl açığa çıkarabiliriz, en akılcı, en rasyonel, en etkin şekilde nasıl bunları kullanabilirsiniz gibi eğitimler uzman hocalarımız eşliğinde veriliyor. Muhtemelen fayda sağlayacağını düşünüyorum. Size başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
“Eğitimi önemsiyorum”
Eğitim başta olmak üzere, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını, en iyi ve en etkin biçimde kullanacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer,“Belediye Başkanınız olarak eğitimi önemsiyorum. Gençlerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı, dezavantajlı gruplarımızı çok önemsiyorum. Onları bir başka yere koyuyorum. Erkekler alınganlık yapıyorlar ama ben çok seviyorum sizleri ve emin olabilirsiniz, mevcut kaynaklar, ki bunlar sizlerin kaynağı, belediyedeki hiçbir para, hiçbir kaynak, hiçbir imkân belediye başkanının babasının parası veya herhangi bir yöneticinin babasının parası değil. Bir kere bunu bilin. Ben de belediye başkanınız olarak bu kaynakları sizlere en iyi şekilde en etkin şekilde kullanmak istiyorum. Doğru olan bu. Geleceğimizi sizler inşa edecekseniz, eğitim başta olmak üzere gençlere bu kaynakları aktaralım. Bizim yol göstericimiz ilim olmalı, bizi kurtaracak olan müspet, pozitif bilim. Şu anda onu yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“Üniversiteler özgürce bilim yapmalı”
Üniversitelerin birer bilim yuvası olduğunu dile getiren Seçer, “Üniversiteler özgürce bilim yapmalı. İnsanlar o ortamlarda düşüncelerini özgürce ifade etmeli. Eğitimin bize kazandıracağı en önemli özelliklerin başında, demokrasiyi öğrenmek geliyor. Eğitimli insanlar daha demokrat olur, karşısındakini dinleme nezaketini gösterir. Onların da fikirlerinin, düşüncelerinin bir değer olduğunu, onların da dinlenmesi gerektiğini bilir. Demokrasi denince akla çoğunluğun azınlığa tahakkümü gelmez. Bilakis çoğunluğun azınlığın haklarına saygı duyması gereken bir yönetim anlayışı olarak demokrasiyi tanımlar. Bunlar eğitimin bize getirdiği güzellikler. Demokrasinin olmadığı yerde ekonomi olmaz, demokrasinin olmadığı yerde eğitim de olmaz. Onun için para her şey değildir. Para demokrasi değildir, para çağdaşlık, medeniyet değildir. Eğer para çağdaşlık ve medeniyet olsaydı, İran, Irak, Suudi Arabistan, Türki Cumhuriyetleri, Afrika’da bazı ülkeler var, yer altı kaynakları var, petroller var, doğal gazları var ama orada demokrasi olmadığı için ya da eğitim iyi olmadığı için medeni bir yaşamdan söz etmek mümkün olmaz” diye belirtti.
Türkiye’de yaşayan yurttaşlar olarak, çok şanslı insanlar olduklarını dile getiren Seçer, “Türkiye’de çok kadim ve güzel topraklar üzerinde yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk bir dâhidir. Geçekten dünyanın takdir ettiği bir şahsiyet. Bizim ulu önderimiz. Bizim için bir kere ayrıcalık. Bugün bu topraklar üzerinde özgür, bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, her ne kadar sorumluluklarımız varsa da bunlar aşılacaktır. Biz güçlü toplumlarız. İşte Mustafa Kemal Atatürk ve o dönemde beraber mücadele eden, topraklarımızı işgalcilerden kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti’ni tesis eden, hukuk sistemini, eğitim sistemini inşa edenlere borçluyuz” dedi.
“Yardımlarımız ve sizlere olan katkılarımız çok daha iyi noktalara gelerek devam edecek”
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve yapılan hizmetlerin zamanla katlanarak artacağını ifade eden Seçer, “Eğitime destek devam ediyor. Çok daha yeni yollar arıyoruz. Daha etkin bir şekilde gençlerimize nasıl destek olabiliriz diye düşünüyoruz. Daha önceki Belediye Başkanı döneminde elbette ki yapılan işler vardır. Doğrudur, eksiktir, fazladır, teşekkür ediyoruz ama benim görevim bu bayrağı teslim almışım. Bir daha üstüne koyarak, daha iyisini yaparak nasıl bir katkı olabilir. Eğitim hele ki üniversite kurslarına, onları düşünüyorum. Öğrencilerimize eğitim yardımları yapıyoruz. Bayramdan önce de yardım yaptık. Mali sorunlar yaşıyoruz. Göreve gelir gelmez tasarruf tedbirlerine başladım ama bazı konuları ayrı tutum. Mesela yoksullara yardımı ve sizlere eğitim yardımını tasarruf tedbirleri dışına aldım. Üniversitede okuyan öğrencilerimize 6 ayda yüzde 50 yardım yapılmıştı. Ben göreve gelir gelmez o kalan yüzde 50’lik yardımın da çocuklarımıza ödenmesini sağladım. Bu da eğitime bakış açımızı, gençlere bakış açımızı size göstermesi açısından önemli bir örnek. Gelecek dönemlerde de bu yardımlarımız ve sizlere olan katkılarımız çok daha iyi noktalara gelerek devam edecek” ifadelerini kullandı.
Başkan Seçer, konuşmasının ardından, öğrenciler ile sohbet ederken, onlarla öz çekim de yapmayı ihmal etmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin