Mersin Büyükşehir Standı Katılımcılardan Büyük Beğeni Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Terra Madre Anadolu-İzmir 2022 Fuarı’na katılarak, Mersin’i ve Mersin tarımını katılımcılara tanıttı.

10 Eylül 2022 Cumartesi, 19:18
Mersin Büyükşehir Standı Katılımcılardan Büyük Beğeni Aldı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ve dünyanın pek çok yerinden küçük üretici, kooperatif ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşunun katıldığı Terra Madre Anadolu-İzmir 2022 Fuarı’na katılarak, Mersin’i ve Mersin tarımını katılımcılara tanıttı.

Dünya genelinde gastronominin en önemli etkinliği olarak kabul edilen Terra Madre fuarında açılan Mersin Büyükşehir Belediyesi standına; Mersinden Kadın Kooperatifi, Tarsus Eshab-ı Keyf Kooperatifi, Mut Kadın Kooperatifi, Anamur Kadın Kooperatifi, Mut Tarımsal Kooperatifi ve Mezitli Kooperatifi birlikte katılım sağladı.

Şahutoğlu: “Belediyemizin tarımsal çalışmalarının tanıtımını yaptık”

Fuara ilişkin bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanvekili Selçuk Şahutoğlu, “Ana temanın tarım ürünleri olduğu bu fuarda, biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yapmış olduğu projeler ile çalışmalar hakkında, katılımcılara bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunduk” dedi.

Fuarda slow foot birliklerinin, kooperatiflerin, aynı zamanda küçük üreticilerin ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarının hepsinin bir araya gelmesi ile oluşan bir yoğunluk olduğunu ifade eden Şahutoğlu “Mersin Büyükşehir Belediyesi standımızı yaklaşık 3 bin kişi ziyaret etti. Bu organizasyonda hem projelerimizi değerlendirme, tekrar gözden geçirme, hem de katılımcılarla fikir alışverişinde bulunduğumuz ortam oluştu. Tarımın, kooperatifleşmenin, birleşmenin, el emeğinin son derece önemli olduğu bugünlerde bu tarz fuarların gerçekleşmesinin, hem üreticiler açısından hem de katılımcılar açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS PAMUKLUK BARAJI TAMAMLANDIĞINDA ÇİFTÇİLER VERİMLİ ÜRÜN YETİŞTİREBİLECEK
AREFE GÜNÜ TRAFİK KAZALARINDA 10 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ
Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici'den Şehit Annesine Bayram Ziyareti
İSMAİL TEPEBAĞLI'NIN ANNESİ SAKİNE TEPEBAĞLI VEFAT ETTİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE KURBAN KESİMİ HEM HİJYENİK HEM ÜCRETSİZ
Büyükşehir ilaçlama birimi ekiplerinden Bayramda da yoğun mesai
Mersin’de Kurban Bayramı Namazı Edâ Edildi
JANDARMA BAYRAM TRAFİĞİNDE GÖREV BAŞINDA
BÜYÜKŞEHİR, ‘ÇEVRE HAFTASI’ KAPSAMINDA FARKINDALIK ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI
İNSU, KOCAHAMZALI, EMİRLER VE ÇAVAK MAHALLELERİNE YENİ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Mersin Haber ,Mersin