Mersin Büyükşehir, Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’ni Başlatıyor

Büyükşehir Belediyesi, ‘Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’ni hayata geçiriyor.

18 Mart 2022 Cuma, 12:52
Mersin Büyükşehir, Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’ni Başlatıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle çocuklarda teknoloji bağımlılığı konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmanın yanı sıra tedavi planlamak için ‘Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında çocuklar ve ailelerine yönelik dört oturumdan oluşan eğitim programı hayata geçirilecek.
Pandemi ile birlikte daha da önem kazanan proje kapsamında Macit Özcan Spor Kompleksi’nde 23-30 Mart ve 6-13 Nisan tarihleri arasında 7-12 yaş arası çocuklar ve ebeveynlerine yönelik eğitimler gerçekleştirilecek. Bu kapsamdaki eğitimler ve uygulamalar, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzman Doktor Aybüke Tuğçe Mustan, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzman Doktor Ceren Söğüt Direk ve Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı tarafından verilecek. Uygulama kısmında Psikolog Buse Baştimur da yardımcı olacak.

“Çocuklarda ekran maruziyeti git gide artıyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Uzman Klinik Psikolog olarak görev yapan Yücel Şavklı, hazırladıkları projenin amacını ve detaylarını paylaştı. Ekran bağımlılığın günümüz çocuklarında giderek artan bir problem haline gelmeye başladığını ifade eden Şavklı, “Özellikle pandemi ile birlikte ders dahil bir çok aktivitenin online platformlara taşınması dolayısıyla ekran maruziyeti çocuklarda git gide artmakta. Teknolojiye bu denli maruziyetin erken çocukluk döneminde başlaması ve çocukların yeterince denetlenememesi kontrolsüz teknoloji kullanımına ve dijital bağımlılığa yol açmaktadır. Bu durum çocuklarda gözlemlediğimiz akademik ve sosyal alanda adaptasyon sorunlarını artırmaktadır” dedi.

“Teknolojiyi bilinçli ve ölçülü kullanmayı öğrenebiliriz”

Son aylarda çocukların teknolojiye olan bağlılığı noktasında ailelerin şikayetlerinin arttığını ifade eden ve interneti ölçülü kullanma noktasında ‘dijital diyet’ kavramına değinen Şavklı, “Son aylarda ailelerin teknoloji bağımlılığı ile ilgili kliniğe başvurularının çok arttığını gözlemekteyiz. Tabi ki teknoloji hayatımızın bir parçası ve bunu hayatımızdan çıkaramayız ama bilinçli ve ölçülü kullanmayı öğrenebiliriz” diye konuştu.

“Çocuklara hitaben hazırlanmış olan ve dört oturumdan oluşan bir müdahale programı”

Şavklı, dört oturumdan oluşacak projenin detaylarını paylaşarak, “Tam da bu amaç doğrultusunda ‘Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’ni hazırladık. Proje; 7-12 yaş çocuklara hitaben hazırlanmış olan ve dört oturumdan oluşan bir müdahale programıdır. Programın birinci oturumu ailelerle, ikinci oturumu çocuklarla, üçüncü oturum hem aile hem çocuklarla, dördüncü oturum da son olarak yine ailelerle yapılacak şekilde yapılandırılmış bir müdahale programı ve atölye çalışması şeklinde yürütülecek” diye konuştu.
Macit Özcan Spor Kompleksi Eğitim Salonu’nda yürütülecek olan projeye başvuru yapmak için 0 324 232 00 72 numaralı telefondan kayıt oluşturulabilecek ve bilgi alınabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin