
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Kurban Bayramı öncesinde hazırlıkları tamamlanan Korukent Mahallesi’ndeki kurban satış ve kesim alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yaklaşık 90 dönümlük bir alana kurulan tesiste konuşan Başkan Yıldız, “Kurban Bayramı için hazırladığımız bu alanı, Mersin’de yaşayan tüm hemşehrilerimizin rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenledik. Tüm vatandaşlarımızı kurbanlık alışverişlerini yapmak üzere bu alana davet ediyoruz” dedi.
Kentin en büyük kurban satış ve kesim alanlarından biri olan pazarda, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tüm hazırlıklar tamamlandı. 27 ada, 454 parsel üzerine kurulan alanda yaklaşık 16 bin küçükbaş hayvan kapasitesine sahip geniş bir satış bölümü bulunuyor. Ayrıca alanda 3 kurban kesim noktası, 6 satış standı, otopark, mescit, su, elektrik, aydınlatma altyapısı ile birlikte 12 tuvalet kabini ve banyo gibi temel ihtiyaçlara yönelik donanımlar da eksiksiz bir şekilde hizmete hazır hale getirildi.
KURBANA HAZIR BİR ALAN OLUŞTURULDU
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Korukent Mahallesi’nin kuzey bölümünde, eski çöp alanının üzerine kurulan Kurban Satış Alanı’nı gezdi. Kurban satış yerinin kurulduğu alanı inceleyerek, satış yapan besiciler ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yıldız, bu yıl geçmiş yıllara kıyasla daha ciddi ve konforlu bir hizmet sunulduğunu söyledi. Vatandaşların çok daha rahat bir şekilde alışverişlerini yapabilecekleri bir ortam oluşturduklarını ifade eden Yıldız, “Halkımızın buraya gelip görmesini, gezmesini isterim. Bu yıl ülkemizin muhtelif kentlerinden hayvan satışı için gelen hemşehrilerimiz de gördüğüm kadarıyla gayet memnun. Çünkü artık onların da yaşamlarını kolaylaştırıcı bir dizi tedbir alındı. Lavabolar, banyolar yerleştirildi; su ve elektrik sorunu çözüldü. Kafesler, paletler yapıldı; gölgelikler kuruldu. Dolayısıyla burası artık kurbana hazır bir alan” dedi.
Kurban Bayramı’nın son gününe kadar hayvan satışı ve kesiminin devam edeceğini belirten Yıldız, “Aynı anda 50’ye yakın hayvanın kesilebileceği büyük bir kesim alanı da inşa ettik. Bu sene kurban sürecini daha konforlu, zorluklardan uzak ve daha kolay atlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
“TÜM HEMŞEHRİLERİMİN BAYRAMI’NI KUTLUYORUM”
Alanı, Mersin’de yaşayan tüm hemşehrilerin rahatlıkla kullanabileceği bir hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Yıldız, “Tüm hemşehrilerimizi kurbanlık alışverişlerini yapmak üzere Korukent Mahallesi’ne bekliyoruz. Bu vesileyle ülkemizin farklı kentlerinden gelmiş olan hayvan satıcısı hemşehrilerimize hoş geldiniz diyorum, hayırlı işler diliyorum. Umarım bu sene işleri çok daha iyi olur ve getirdikleri tüm hayvanları burada satarlar” ifadelerini kullandı.
Sözlerinin sonunda tüm vatandaşlara iyi bayramlar dileyen Yıldız, “Kazasız belasız, acısız, üzüntüsüz bir bayram geçirelim istiyorum. Şehir dışına çıkacak olan hemşehrilerim de lütfen daha dikkatli olsunlar. Bayramı gerçekten bayram gibi yaşayarak geçirelim. Şimdiden tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.