Mersin Büyükşehir Belediyesinin Ücretsiz Kursları Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Halkkent MERCEK’te, Tırnak Süsleme ile Temel Makyaj kursları açıldı.

20 Aralık 2022 Salı, 13:12
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Ücretsiz Kursları Devam Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Eğitmen Türkan Şahgül tarafından verilen kurslarda katılımcılar, makyaj ve tırnak süslemeye dair hem teorik hem de uygulamalı eğitim görüyor. Her iki kursun sonunda da gerçekleştirilecek sınavı başarıyla tamamlayan kursiyerler, Türkiye’nin her yerinde geçerli olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar.

Maya: “Bu kursun amacı hobi değil, meslek edindirmek”

Kurslar hakkında bilgi veren MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, her iki kursa da çok fazla talep olduğunu ve kursiyerleri ön görüşme yaparak belirlediklerini aktardı. Bu alanda çalışan ya da çalışmaya niyetli olan kişilere öncelik verdiklerini belirten Maya, “Hem teorik, hem uygulamalı eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimiz hangi maddeleri kullanacakları ve makyajda cilt tonuna göre hangi malzemeye ihtiyaç duyulacağı gibi eğitimleri alıyorlar” dedi.

Kursun sonunda sınav yapılacağını ve bu sınavı başarıyla geçen kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklarını söyleyen Maya, “Makyaj ve tırnak süsleme, artık hem Avrupa’da hem de Türkiye’de bir sanata dönüştü. Bunun üzerine biz de nitelikli çalışanlara destek olmak istedik. Özel kurumlarda bu eğitimler çok ciddi ödemelerle veriliyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu kursu ücretsiz açtık. Daha önce deneyimi olan, üniversitede eğitim görmüş veya kuaförlerde çalışmış, bu alanda kendini gösterecek kişileri bir adım öne çıkardık. Çünkü bizim amacımız hobi değil, meslek edindirmek” ifadelerini kullandı.

Şahgül: “Öğrencilerden hiçbir ücret talep etmiyoruz”

Eğitmen Türkan Şahgül ise kursa gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirtti. Kursiyerlerin çok başarılı olduğunu ve iyi sonuçlar aldıklarını kaydeden Şahgül, “Kursiyerlerin çoğu iş bulabilmek adına katıldı. Dışarıda bu kurslar parayla, ama burada her şey ücretsiz. Öğrencilerimizden hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz, bütün malzemelerimiz de burada mevcut. Öğrenciler çok memnunlar. Sırada bekleyen bir sürü öğrenci var. Bu arkadaşlarımızı mezun ettikten sonra, yeni katılımlarımız olacak” diye konuştu.

“Kurs sayesinde bu alanda kendimizi geliştiriyoruz”

Tırnak Süsleme kursu öğrencilerinden Perjin Düzen, kursun meslek edindirme anlamında çok büyük katkısı olduğunu söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi’nin bize sunmuş olduğu bu kursa başvuru yaptım ve kabul edildim. Bize meslek edindirme anlamında güzel katkılar sunuluyor. Kurs sonunda bir iş yeri açmayı isteriz” dedi.

Kursiyer Özge Deveci ise bu alanda kariyer yapmak istediğini belirterek, “Bu iş benim için hobi değil. Daha çok meslek alanında istediğim bir şey. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Devam kursu olursa da katılmak istiyorum. Büyükşehir’in verdiği bu hizmetten çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Kursiyer Kerem Akıllıok da kursların özellikle ücretsiz olmasından dolayı çok memnun olduğunu vurgulayarak, “Şu anda iyi gidiyor. Verilen bunca emeğin karşılığını alabileceğimi düşünüyorum. Bu alanda kendimi geliştirmeyi planlıyorum. Dışarıda kaç bin liraya aldığımız şeyleri, burada ücretsiz alabiliyoruz” dedi.

“Bu hizmetler sayesinde kadınlarımız kalkınmış oluyor”

Temel Makyaj kursuna katılan Emine Yalçın ise makyaj artisti olmak istediğini ve bu yüzden kursa katıldığını söyledi. Daha önce ücretli verilen özel kurslara katıldığını, ancak istediği verimi alamadığını belirten Yalçın, “Başvuruyu yapıp görüşmeye geldim ve beni kabul ettiler. Daha da güzel şeyler öğreneceğimize inanıyorum, çünkü önümüzde 2 ay var. Bu hizmetler sayesinde kadınlarımız kalkınmış oluyor” ifadelerini kullandı.
Temel Makyaj kursiyerlerinden Ela Şengezer de, MERCEK’i internet sayfasından takip ettiğini ve bu sayede kurslardan haberdar olduğunu söyledi. Evinin yakınında böyle bir kurs olmasının da kendisi için çok avantajlı olduğunu belirten Şengezer, “İnanılmaz güzel geçiyor, çok da eğlenceli geçeceği şimdiden belli, hocamız da çok enerjik. Büyükşehir’in böyle bir hizmet sunuyor olması mükemmel ve böyle eğitimlerin ücretsiz olması da bizi ekstra mutlu ediyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin