Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2022 Yılı Boyunca Mersinlilere Daha Mutlu ve Daha Huzurlu Bir Yıl Geçirme Olanağı Sundu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı boyunca 7’den 70’e her vatandaşı kapsayan kültürel ve sanatsal etkinlikler, festivaller ve hizmetlerle; Mersinlilere daha mutlu ve daha huzurlu bir yıl geçirme olanağı sundu.

29 Aralık 2022 Perşembe, 09:38
G: 29.12.2022 - 09:49
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2022 Yılı Boyunca Mersinlilere Daha Mutlu ve Daha Huzurlu Bir Yıl Geçirme Olanağı Sundu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde bu sene de kente kazandırılan kaliteli hizmetlerin yanı sıra, vatandaşların kendilerini daha mutlu ve özgür hissetmeleri için takdir toplayan çalışmalara imza attı. Dinamizmiyle, gülümseyen bir kente dönüşen Mersin’de gerçekleştirilen etkinlikler ve sunulan olanaklarla, 7'den 70'e herkes için bu kentte yaşamak çok daha keyifli hale geldi. Özellikle gençler, kadınlar ve yaş almış yurttaşlar, 2022 yılının geride bırakılacağı bu günlerde, Mersin’de yaşıyor olmanın kendileri için büyük şans olduğunu ifade etti.

Gençler: “Büyükşehir’in, gerçekleştirdiği hizmetlerle, gençlere sahip çıktığını düşünüyoruz”

Gençler, bu yıl dolu dolu geçen etkinlikler ve olanaklarla kendilerini "daha neşeli" olarak tanımladı. 20 yaşındaki Ekrem Doğru, “2022 yılında gençlere sunulan olanaklar çok iyiydi. Beni gerçekten genç olarak değerli hissettirdi. 2023’te bu olanakların daha iyi olacağını düşünüyorum. Ücretsiz açılan kurs merkezleri olsun, konserler olsun çok değerliydi. Önceden böyle etkinlikler çok olmuyordu, şu an olmaya başladı. Mutluyuz. Bu etkinliklerin daha fazla olmasını umuyoruz ve olacağına da inanıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle, gençlere gerçekten sahip çıktığını düşünüyorum” dedi.
Şehrazat Çimen, Mersin’in öğrenci ve genç dostu bir kent olduğunu belirtti. Büyükşehir’in öğrenciler ve gençler için çok güzel hizmetleri hayata geçirdiğini ifade eden Çimen, “Büyükşehir Belediyesi; bize festivaller, şenlikler, etkinlikler gibi imkânlar sağladı. Pandemi sürecinde eve kapandık. Sonrasında bu tarz etkinliklerin olması, Mersinli gençleri ve vatandaşları çok memnun etti. Ben de fırsat buldukça bizzat katılıyorum etkinliklere, kafa dağıtma imkanımız oluyor” dedi. Büyükşehir’in gençleri önemsediğini söyleyen Çimen, “Bence çok güzel etkinlikler planlanıyor. Mersin’de gençler gerçekten önemsenmeye başlandı, hepimiz bunu hissediyoruz. Büyükşehir’in sunduğu kurs hizmetlerinden de yararlanıyorum. Eğitim seviyesi çok yüksek düzeyde, öğretmenlerimiz bizlerle bizzat ilgileniyor. Bence bir öğrencinin alacağı en iyi eğitim veriliyor. Bir kent için, ancak bu kadar güzel hizmetler sunulabilirdi öğrencilere. Mersin’de genç olmak çok güzel. Kültür Park’ta okuma salonumuz var. Ben, Mersinli bir genç olarak daha ne diyebilirim ki” ifadelerini kullandı.
Kadınlar: “Kadınların öncelendiği bir kentte yaşamak çok büyük bir avantaj”
Kadınlar, son dönemlerde hayata geçirilen üretici kadın stantları ve iş hayatında aldıkları desteklerle, kendilerini "daha özgür ve daha şanslı" olarak tanımladı. Hizmetlerde kadınların öncelendiği bir kentte yaşamanın, kendileri için büyük bir avantaj olduğunu dile getiren kadınlardan Özlem Dağlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine ve çevresindeki üretici kadınlara tanıdığı fırsatların oldukça memnun edici olduğunu belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik pozitif ayrımcı yaklaşımını, kadının hayatını özgürleştirmek adına önemli gördüğünü dile getiren Dağlıoğlu, “Mesela çevremizde yardıma ihtiyacı olan bir kadın görüyoruz. Hemen belediyemizden yetkililere ulaşıyoruz. ‘Bu kadın için ne yapılabilir, el emeği bir şey yapıyorsa stant açtırılabilir mi?’ diye. Bununla ilgili hep yanımızdalar. Ne zaman arasam, asla olumsuz yanıt almadım. O yönden de kendim ve diğer arkadaşlarım adına çok memnunum” diye konuştu.
Mersinli kadınların, İç Anadolu’da yaşayan kadınlara nazaran daha şanslı olduğunu söyleyen bal üreticisi İlknur Çakmak ise, “Bence Mersinli kadınlar çok şanslılar. Bir İç Anadolu insanı olarak, Mersin'e geldikten sonra birçok hakkımın farkına vardım. Ben Mersin’de hem kadınım, hem üreticiyim, hem çiftçiyim. Her yönüyle Mersin’in imkânlarından faydalanıyorum. Bunu tabii ki bize belediyemiz, bir şekilde sunuyor. Birçok imkânından faydalanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yaş almış yurttaşlar: “Biz bu hizmetleri rüyamızda bile göremezdik”
Yaş almış yurttaşlar, emekli evlerindeki etkinlikler ve Büyükşehir Belediyesi’nin "manevi evlat" duygusuyla kendilerine sunduğu olanaklar sayesinde yalnızlık duygusundan tamamen arındıklarını belirterek, kendilerini "daha değerli" olarak tanımladılar. Yaş almış yurttaşlardan Ethem Türk, sunulan hizmetler açısından Büyükşehir Belediyesi’ne minnettar olduğunu ifade ederek, “Bize tüm sosyal aktiviteleri sunuyorlar. Konserler, tiyatrolar, konferanslar; hepsini gördük, yaşadık, izledik. Bu hizmetlerin 2023’te de devamını diliyorum. Hem de çok daha fazlasının yapılacağına inanıyorum. Emekliler için çok güzel bir yıl oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu imkanlar, emeklileri sevindirdi, mutlu etti” dedi.
Emekli öğretmen Ökkeş Yetim de, Büyükşehir’in yaş almış vatandaşlar için hayata geçirdiği hizmetlerden yararlandığını ve çok memnun olduğunu söyledi. “Mahallemizde son 3,5 yıla kadar doğru dürüst bir çalışma olmamış, halkımıza hizmet verilmemişti” diyen Yetim, şu anda kendisini en çok memnun eden hizmetin Mahalle Mutfakları olduğunu belirterek, “Bugün 3 öğün yemek 3,5 lira, bu hiçbir yerde yok. Sağ olsun, Büyükşehir Belediye Başkanımız bu hizmetleri bize verdi” dedi. Büyükşehir’in evde sağlık ve bakım hizmetinden de yararlandığını belirten Yetim, “Evde sağlık hizmetinin adını duymamıştık bugüne kadar. Eşimden örnek vereyim, aşağı yukarı her hafta aranıyor, ‘Sağlığınız nasıl? Bir ihtiyacınız var mı?’ diye soruluyor. Yaşlı bakımı da çok önemli. Öyle hastalarımız var ki, kendi başlarına hiçbir şey yapamayacak durumdalar. Onlar için de gezici sağlık ekipleri olsun, temizlik ekipleri olsun; bunlar bizi fazlasıyla memnun etti” diye konuştu. Büyükşehir sayesinde, emeklilerin Mersin’de güzel bir yıl geçirdiğine dikkat çeken Yetim, “Bu yıl emekliler için çok güzel bir yıl oldu. Biz böyle hizmetleri nerede görecektik? Rüyamızda bile göremezdik bu zamana kadar, ama şimdi çok şükür bizlere kazandırıldı” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin