Kumkuyu’nun Altyapı Sorunu Bu Proje İle Çözülecek! Açılan İhaleye 15 Firma Girdi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli İlçesi’nde yapımı gerçekleştirilecek olan Kumkuyu Mahallesi 2. Kademe Kanalizasyon İnşaatı Yapım İşi için ihaleye çıktı.

17 Ekim 2019 Perşembe, 09:13
Kumkuyu’nun Altyapı Sorunu Bu Proje İle Çözülecek! Açılan İhaleye 15 Firma Girdi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yaz aylarında tatilcilerin sıkça tercih ettiği bölgelerden biri olan Kumkuyu bölgesinin kanalizasyon sorununa uzun soluklu çözüm getirecek olan projeye, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu gereğince yasal süreç tamamlandıktan sonra başlanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve MESKİ’nin 6 aylık faaliyetleri, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışının verdiği güvenin sonucu olarak yapılan ihaleye 15 firma girdi.
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin’in altyapı sorununa çözüm olacak önemli projeler için hummalı bir şekilde proje çalışmalarını sürdürüyor.
Önemli bir tatil beldesi olan ve yaz aylarında nüfusu artan Kumkuyu bölgesinin altyapı problemlerinin çözüme kavuşturulması için hayata geçirilecek olan 2. Kademe Kanalizasyon İnşaatı Yapım İşi projesi için ihaleye çıkıldı. İhale süreci yasal olarak tamamlandıktan sonra kanalizasyon yapım işi 1 ay içerisinde başlayacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve MESKİ’nin 6 aylık faaliyetlerinin, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışının verdiği güvenin sonucu olarak yapılan ihaleye 15 firma girdi.
Kanalizasyon sorunu için köklü çözüm
Erdemli İlçesi Kumkuyu Mahallesi’nin atıksu bertaraf sorununun çözülmesi, atıksu arıtma tesisinin işletmeye alınması aşamasında gerekli debinin sağlanması ve bölgenin altyapı sorununa kalıcı çözüm için düğmeye basan MESKİ, proje ile tüm bunlara çözüm bulacak.
Yapılan bu proje ile Kumkuyu Mahallesi’nin fiili yerleşiminin belli bir bölümü ile müstakbel yerleşiminin kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyacağı kanalizasyon tesislerine köklü çözüm üretecek. Ayrıca, bölgeden toplanacak atık suyun tamamı Limonlu ve Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek.
Yapım işi kapsamında; kısmi olarak mevcut kanalizasyon şebekesi işletmeye alınacak ve proje kapsamında Ø500mm 928 m, Ø400mm 136 metre, Ø200mm 2.406 metre, Ø150mm 900 metre kanalizasyon şebekesi inşaatı, 95 adet muayene bacası, 150 adet parsel bacası ve 1 adet hazır paket terfi istasyonu imalatı yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin