ERDEMLİ HANIM EVİ KAPILARINI AÇTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınlara özel sosyal alanlara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Tarsus’ta ilkini hizmete sunulan Hanım Evi’nin ikincisi, Erdemli ilçesinde kapılarını açtı.

28 Nisan 2025 Pazartesi, 09:11
ERDEMLİ HANIM EVİ KAPILARINI AÇTI
-

Kadınların günlük yaşantılarında daha fazla rahatlık ve destek bulmalarını sağlayacak çalışmalara imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, uzak ilçelerde ve kırsal bölgelerde yaşayan kadınların merkezde dinlenebileceği ve kaliteli zaman geçireceği ‘Erdemli Hanım Evi’ni hizmete açtı. Geçtiğimiz yıl ilkini Tarsus’ta açan Büyükşehir, merkeze uzak ilçelerden gelen kadınlar için ev sıcaklığı ve konforunu aratmayan Hanım Evi ile hem dinlenme hem de farklı bir sosyal yaşam alanı sunuyor.

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Hanım Evi aynı zamanda kadınların sosyal etkileşimde bulunabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, televizyon izleyebilecekleri ve çeşitli etkinliklere katılabilecekleri bir ortam da sağlıyor. Dinlenme alanlarında rahatça vakit geçirip, bebek emzirme odası gibi pratik alanlardan faydalanan kadınlar, ilçelerden merkeze geldiklerinde zamanlarını verimli bir şekilde geçirme imkanı buluyor. Değişik ikramlarda da bulunulan Hanım Evi, hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 

Uzunbağ: “Mersin Büyükşehir, sosyal politikalara çok önem veren bir belediye”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Büyükşehir’in sosyal politikalara çok önem veren bir belediye olduğunu aktararak, “Bunu birçok alanda halkımız zaten görmekte. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal dokunuşlarını, Erdemli de çok yakından hissediyor. Büyükşehir, Hanım Evi’nin ikincisini yaklaşık 1 ay önce Erdemli’de açtı” dedi. Erdemli’de merkeze oldukça uzak mahalleler olduğunu kaydeden Uzunbağ, “Erdemli merkeze tedavi için veya başka bir sebepten dolayı gelen bir kadın, bekleyecek yeri yoksa buraya gelebilir. Dışarda bir yerde oturup çay kahve içse veya bir şeyler yemek istese, ekonomik koşullar belli. Burada, kadınların köylerine dönene kadar zaman geçireceği bir Hanım Evi’miz var” diye konuştu.

 

Erdemli Hanım Evi’nde bebek emzirme odası bulunduğunu, ücretsiz çay ve kuru pasta gibi ikramların da yapıldığını sözlerine ekleyen Uzunbağ, “Erdemli Devlet Hastanesi’ne yakın olan Hanım Evi’ne gelen kadınlar; hiçbir masraf yapmadan kış günlerinde sıcacık, yaz günlerinde serin olan Hanım Evi’nde vakit geçirebilirler” ifadelerini kullandı.

 

Bayraktar: “Hanım Evi, kadınlar için yeni bir buluşma noktası oldu”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Başak Gökdal Bayraktar; Hanım Evi’nin kadınlara sosyalleşebileceği, dinlenebileceği ve rahatlayabilecekleri bir alan sunduğunu belirtti. Uzak mahallelerden gelip merkezde işlerini halleden kadınlar için Hanım Evi’nin adeta bir nefes alma yeri olduğunu anlatan Bayraktar, “Kadınlar işlerini bitirdikten sonra, burada çaylarını içip dinlenebiliyorlar.  Otobüs saatini beklerken güzel bir ortamda sohbet ediyorlar. Yazın sıcakta, kışın soğukta beklemek zorunda kalmadan, burada güven içinde vakit geçirebiliyorlar. Hanım Evi artık sadece bekleme yeri değil; kadınların bir araya gelip sosyalleştiği, kendilerini iyi hissettikleri bir buluşma noktası oldu. Hafta içi her gün saat 08.00 ile 17.00 arasında hizmet veriyoruz” dedi.  

 

Kadınlar, ev konforunu aratmayan Hanım Evi’ni çok sevdi

Kızını okula bıraktıktan veya hastanede işlerini hallettikten sonra Hanım Evi’ni kullandığını söyleyen Yasemin Yalçın, “Burası çok güzel ve rahat. Çok memnunum ve bütün kadınlara tavsiye ederim. Kadınlar dışarıda soğukta, yağmurda beklemesinler, buraya gelsinlerBaşkanımız Erdemli halkını düşünüyor. Kendisinden çok memnunuz” dedi.

 

Hastanede işlerini hallettikten sonra dinlenmek için Hanım Evi’ni kullandığını belirten Nuray Karaca ise, “Hastaneye gelince buranın açıldığını duydum. Burayı arkadaşlarıma da tavsiye ettim. Personel güler yüzlü, tatlı dilli. Buraya bakınca için açılıyor, çok güzel.  Evime benziyor ve çok rahat. Başkanımızı çok seviyorum. Bizim köyümüze çok hizmet getirdi. Daha önce hizmet almıyorduk, ama Başkanımız geldikten sonra yollarımız da çok güzel oldu” şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN YILDIZ GÜLNAR’DA 15. ERİK VE KÜLTÜR FESTİVALİNE KATILDI
CHP TARSUS KADIN KOLLARI BAŞKANI FİGEN ACIYİYEN'İN ANNESİ VEFAT ETTİ
TARSUS'TA 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TOPLANTISI
MERSİN LİGDE KALDI, SİLİFKE PLAY-OFF OYNAYACAK
17-24 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA 3 MİLYON 641 BİN 525 ARAÇ DENETLENDİ
ERDEMLİ HANIM EVİ KAPILARINI AÇTI
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, MERSİN VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
VALİ TOROS'UN EŞİNDEN, ŞEHİT AİLESINE ZİYARET
ELAZIĞ SİVRİCE’DE 4.9 ŞİDDETİNDE DEPREM PANİĞİ
BAŞKAN SEÇER ŞEHRİN TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

Mersin Haber ,Mersin