El Emeği Göz Nuru Ürünler Kıyafet Evi’nden Çocuklara Ulaşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Mesleki Eğitim Merkezi MERCEK’te yer alan ‘Dikiş Kursu’nda kadınlar, modern ekipmanlarla hem dikiş öğreniyor, hem de sosyalleşiyor.

19 Aralık 2022 Pazartesi, 09:48
El Emeği Göz Nuru Ürünler Kıyafet Evi’nden Çocuklara Ulaşıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kadınlar dikiş kursunda her gün yeni bir teknik öğrenirken; hem kendileri, hem aileleri, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyafet Evi için kıyafetler dikiyor. Kursiyerler tarafından dikilen tişört, pijama takımı, etek, elbise gibi birçok ürün Kıyafet Evi’ne gönderilerek, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak ulaştırılıyor. 10 aylık süreç içerisinde Büyükşehir’in dikiş kursunda, yaklaşık 100 kursiyer eğitim aldı.
Nehir: “Diktiğimiz ürünler Kıyafet Evi aracılığıyla, ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşıyor”
Dikiş kursunun eğitmenliğini yapan Besire Ballıkaya Nehir, 1 yıldır MERCEK’te eğitmenlik yaptığını ve kursiyerlerle çok yol aldıklarını ifade ederek, “İlk kursiyerlerimiz 20 kişiden oluşuyordu, sonra giderek arttı. Şimdi yeni bir ekipleyiz ve çok keyifle çalışıyoruz. Yaptığımız ürünler sosyal dönüşüm projesi olarak Kıyafet Evi aracılığıyla çocuklara ulaşıyor. O yüzden çok daha mutlu bir şekilde çalışıyoruz” dedi. Gelen kursiyerlerin farklı amaçlarla kursa katıldığını kaydeden Nehir, “Burada dikilen kıyafetler, ihtiyaç sahibi çocuklara gittiği için, kursiyerler çok daha mutlu çalışıyor. Sürekli farklı simalarla çalışmak da çok güzel. Bu imkanı sağladığı için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çanta, kıyafet, elbise dikiminden çok daha ileri boyutlara geldik. O yüzden de mutluyuz” diye konuştu.
“Evde sadece düğme dikerken, şu anda kıyafet dikebiliyorum”
Gamze Uçan, kursu arkadaşlarından duyduğunu ve bu sayede katılıp çok memnun kaldığını belirterek, “Kendim evde sadece düğme dikerken, şu anda kıyafet dikebiliyorum. Sadece kendime değil, belediyemizin Kıyafet Evi’ne çocuklar için dikim yapmaktan çok mutluyuz. Hem öğreniyoruz, hem de faydalı ürünler çıkarıyoruz. Arkadaşlarımız çok istekli. Gelen gitmek istemiyor ve ortam da çok güzel. Bütün arkadaşları, böyle faydalı bir proje içinde görmek isteriz” ifadelerini kullandı.
“Burası imkansızlıkları imkana çevirmiş”
Dikiş dikmeyi hiç bilmediğini, öğrenmek için internetten faydalanmaya çalıştığını fakat bir türlü olmadığını dile getiren Mehtap Kılınç, “Böyle bir kurs olduğunu komşumdan öğrendim. Öğrenmek çok güzel ve böyle keyifli bir ortamda bir şeyler ortaya koymak çok güzel. Bu yaptıklarımızın da ihtiyaç sahibi çocukları çok mutlu edeceğini düşünüyorum. Onlara ulaşması çok güzel. Burası, imkansızlıkları imkana çevirmiş. Her türlü şey var. Makinalar var, iplikler, kumaşlar… Çok şey öğrendim, çok keyifli. Bundan sonra kendi başıma dikebileceğimi düşünüyorum” dedi.
Daha önce dikiş işleri yapamadığını ifade eden Figen Akkurt, “Buraya geldiğimde dikiş bilmiyordum. Öğretmenimizden ve kurumumuzdan çok memnunum. Diktiğimiz giysiler ihtiyaç sahibi çocuklara gideceği için de ayrıca memnunuz, çok mutluyuz” dedi.
“Çok anlamlı bir sosyal proje”
Büyükşehir Belediyesi’nin çok anlamlı bir sosyal projeye imza attığını söyleyen Zeynep Nazlı, bu kurs sayesinde hem kendilerinin dikiş dikmeyi öğrendiğini, hem de dikilen bu ürünlerin ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştığını ifade ederek, “Kendimize de bir şeyler dikmeyi öğreniyoruz. Hocamız da sağ olsun çok güzel anlatıyor. Bunların ihtiyaç sahiplerine gidecek olması, insanı daha mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin