Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Açıklıyor, Kabine Toplantısı Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

15 Mart 2021 Pazartesi, 19:34
G: 15.03.2021 - 20:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Açıklıyor, Kabine Toplantısı Sona Erdi
-

Saat 16.25’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başlayan toplantının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları açıklamak üzere kamera karşısına geçti.
Türkiye'yi demokrasi ve ekonomi alanlarında dünyanın en ileri ülkeleri arasına katmak için çıktıkları yolda 18 yılı geride bıraktıklarını ifade ederek açıklamalarına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreçte her alanda hayata geçirdikleri reformlarla hedeflerine ulaşmak için gereken altyapıyı adım adım kurduklarını, sağlık, eğitim, adalet, enerji, ulaşım, spor, sosyal desteklere kadar mücadeleyi yürüttüklerini söyledi.
Son 7-8 yıldır Türkiye'nin önünden eksilmeyen siyasi, sosyal, ekonomik tuzakların, büyük ve güçlü Türkiye'nin önemini tekrar tekrar gösterdiğine vurgu yapan Erdoğan Türkiye'yi 2023 rotasında tutmakta kararlı davrandıklarına değindi.
Geçtiğimiz Cuma günü ekonomideki yeni reform programını kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan. ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam, ihracat temelinde büyütecek bir yol haritası oluşturmanın bu programın amacı olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye'yi salgınla birlikte hızlanan yeni küresel, siyasi ve ekonomik düzende hak ettiği yere çıkartmakta kararlıolduklarının altını çizerek "Reform programlarımızın bu hedefe ulaşmamızı kolaylaştıracak ve hızlandıracak şekilde planlıyoruz. Tüm tarafların görüşleri ışığında reform programlarımız oluşturulmuştur. Bu programların uygulama sürecinde her türlü yapıcı eleştiriye, katkıya açığız. Ülkemizin hayrına olan her iş gibi reformlarımızı kör husumetle sabote etmeye çalışanları milletimizin takdirine havale ediyoruz." ifadelerine yer verdi.
Koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin verilerini de paylaşan Erdoğan, "Şimdiye kadar bu virüs toplam 2 milyon 700 bin insanın hayatına mal oldu. Ülkemizde ise virüs tespit edilen 2 milyon 900 bin vatandaşımızdan 29 bin 500'yü maalesef hastalığa yenik düştü." dedi.

"Türkiye salgınla mücadelesini dünyanın takdir ettiği başarı hikayesine dönüştürdü."
"Türkiye salgınla mücadelesini dünyanın takdir ettiği başarı hikayesine dönüştürdü." diyen Erdoğan, Salgının zirve yaptığı aylarda dahi sağlık sisteminin vatandaşlara hizmet etmeyi sürdürdüğünü ve son 1 asrın en büyük salgın felaketi olarak nitelendirilen salgın karşısında devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini yineledi.

"Mevcut Uygulama Devam Edecek"
Mevcut uygulamanın devam edeceğini belirten Erdoğan vatandaşları temizlik, maske ve mesafe konusunda bir kez daha uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin