CHP Adayı Vahap Seçer’den Çarpıcı Seçmen Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, seçim çalışmalarının temposunu artırdı.

01 Şubat 2019 Cuma, 12:41
G: 01.02.2019 - 12:42
CHP Adayı Vahap Seçer’den Çarpıcı Seçmen Açıklaması
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday Vahap Seçer, “Kürt seçmen, Toroslar’da Hamit Tuna’ya oy verdi mi? Verdi. Tarsus’ta Burhanettin Kocamaz’a oy verdi mi? Verdi. Çözüm sürecinde Ak Parti’ye verdi mi? Verdi. Hamit Tuna, Burhanettin Kocamaz, Tayyip Erdoğan Kürt seçmenden oy aldığında terörist olmadı da Kürt seçmen bize oy verince niye biz terörist olalım? Böyle bir ithamı kabul etmiyoruz. Ben her yerde açıkça söylüyorum. Ben Kürt vatandaşımın da oyuna talibim” dedi.
Sabah saatlerinde Siteler ve Gündoğdu mahallelerini gezen Vahap Seçer, öğle saatlerinde önce Toros Pasajı’nda, daha sonra Balık Pazarı’nda yüzlerce esnafın katılımıyla toplantı düzenledi.
Toros Pasajı’nda, çevre esnafı tarafından organize edilen toplantıda esnafa hitap eden ve sorunlarını dinleyen Vahap Seçer, daha sonra Balık Pazarı’nda esnafla buluştu. Burada davul zurna ile karşılanan Seçer, belediye başkanı seçildiğinde yapacağı projeleri esnafla paylaştı.
Akşam saatlerinde Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER) binasında iş insanlarıyla buluşan Vahap Seçer, akşamın ilerleyen saatlerinde Siteler Mahallesi’nde, daha sonra da Özgürlük Mahallesi’nde kahvehane toplantısında vatandaşlarla buluştu.
Vahap Seçer, Siteler Mahallesi’ndeki kahvehane toplantısında yaptığı konuşmada, “Radyo programına katılıyorum, vatandaş bana soruyor: Vahap Seçer seçildiğinde ayrımcılık yapacak mı? Demek ki böyle bir şey yaşamış. Ayrımcılığa uğramış, dışlanmış, horlanmış. Ben bu memlekette ayrımcılık yapmayan bir belediye başkanı olacağım. Ben orada olduğum sürece Türk delikanlı da, Kürt delikanlı da, Arap delikanlı da kendini güvende hissedecek” dedi.
‘KÜRT VATANDAŞIMIN OYUNA DA TALİBİM’
Önümüzdeki yerel seçimlerde Mersin’de HDP’nin Büyükşehir için aday çıkarmaması durumunda, HDP seçmeninin kendisine oy vereceğini düşündüğünü ifade eden Vahap Seçer şunları söyledi:
“HDP’li seçmen, Kürt seçmen, Toroslar’da zaman zaman diğer adayları beğenmediğinde Hamit Tuna’ya oy verdi mi? Verdi. Kürt seçmen Tarsus’ta geçmiş dönemlerde Burhanettin Kocamaz’a oy verdi mi? Verdi. Parti bağımsız adaylarla çıktığı zaman Ak Parti’ye verdi mi? Verdi. Çözüm sürecinde Ak Parti’ye oy verdi mi? Verdi. Hamit Tuna, Burhanettin Kocamaz, Tayyip Erdoğan Kürt seçmenden, HDP seçmeninden oy aldığında terörist olmadı da Kürt seçmen bize oy verince niye biz terörist olalım? Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Ben her yerde açıkça söylüyorum. Ben Kürt vatandaşımın da oyuna talibim. Kürtler Mersin’de benden daha iyi aday bulamaz. Peki be Kürt seçmenin oyunu istiyorum da, Türk seçmenin, Arap seçmenin oyunu istemiyor muyum? Elbette istiyorum.”
‘BENİ HIRSIZ OLARAK GÖRÜYORSA OY VERMESİN’
Vahap Seçer, Özgürlük Mahallesi’ndeki kahvehane toplantısında da, seçimlerde yüzde 50 oranında oy alacağına inandığını söyledi.
Seçer, “Yüzde 50 oy alacağım, bunu bir kenara yazın, benimle de iddiaya girin. Ak Partili bana niye oy vermesin? Beni hırsız olarak, arsız olarak görüyorsa oy vermesin. Yok eğer hırsız olmadığımı biliyorsa bana niye oy vermesin. Zaten adayı da yok. HDP’li bana niye oy vermesin? Ben de ayrımcılık yapacak bir insan havası var mı? Eğer ayrımcılık yapacağımı düşünmüyorsa bana niye oy vermesin. Kimsenin oyunu kimsenin ipoteğinde değil. Ben herkesin oyuna talibim, herkesten oy talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
Özgürlük Mahallesi’ndeki toplantıda mahalle sakinleri sağlık ocağı, okul, çocuk oyun parkı eksikliğini dile getirdi ve mahallelerine bunların kazandırılmasını istedi.
CHP Adayı Vahap Seçer’den Çarpıcı Seçmen Açıklaması
CHP Adayı Vahap Seçer’den Çarpıcı Seçmen Açıklaması
CHP Adayı Vahap Seçer’den Çarpıcı Seçmen Açıklaması

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin