Başkan Seçer’den ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

07 Mart 2024 Perşembe, 21:08
Başkan Seçer’den ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı
-

“8 Mart kadınların; çalışma koşullarını iyileştirme ve daha iyi yaşama yolunda verdikleri hak ve eşitlik mücadelesinin simgesidir.  Bizler de bu vesileyle medeniyetin, hayatın ve emeğin kurucu gücü olan kadınların toplumumuzdaki önemini ve katkılarını bir kez daha takdir ediyoruz.
Kadınlar; ailelerimizin, iş dünyamızın, kültürümüzün ve toplumumuzun her alanında önemli roller üstlenmektedirler. Bu bağlamda göreve geldiğimiz günden itibaren Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların toplumsal hayatın içinde hak ettikleri yere gelmeleri; kadınların hakları ve eşitlikleri için çalışmalarımızı azimle sürdürdük.
Görev süremiz boyunca kent paydaşları, kadın örgütleri ve STK’larla iş birliği halinde gerçekleştirdiğimiz pek çok toplantı ve eğitim ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda artırılmasını önceleyen çalışmalara imza atmanın yanısıra Yerel Eşitlik Eylem Planımızı uygulamaya koyduk.  Belediyenin her kademesinde pozitif ayrımcılık yaparak kadın istihdam oranını arttırdık ve belediye yönetiminde kadınları daha etkin hale getirdik.
Mesleki eğitimlerden, gizli iş gücünü görünür kılan kurs ve atölyelere, danışma merkezlerinden, kadın konukevlerine kadar pek çok alanda kadınlara yönelik proje ve hizmetlerle kentin her noktasındaki hayatlara dokunmayı sürdürdük. Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çalışmalarla kadınların güçlendirilmesine destek olduk.
Güzel kentimiz Mersin'i kadınların daha rahat ve huzurlu yaşadığı, daha adil ve daha eşit bir yer haline getirmek için hep birlikte çalışıyoruz ve bundan sonra da hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlara bir kez daha saygılarımı sunuyor, onların hayatımıza kattıkları değer için şükranlarımı belirterek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.”
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
İSMAİL TEPEBAĞLI'NIN ANNESİ SAKİNE TEPEBAĞLI VEFAT ETTİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE KURBAN KESİMİ HEM HİJYENİK HEM ÜCRETSİZ
Büyükşehir ilaçlama birimi ekiplerinden Bayramda da yoğun mesai
Mersin’de Kurban Bayramı Namazı Edâ Edildi
JANDARMA BAYRAM TRAFİĞİNDE GÖREV BAŞINDA
BÜYÜKŞEHİR, ‘ÇEVRE HAFTASI’ KAPSAMINDA FARKINDALIK ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI
İNSU, KOCAHAMZALI, EMİRLER VE ÇAVAK MAHALLELERİNE YENİ İÇME SUYUNA KAVUŞTU
BAŞKAN KOÇAK, KURBAN BAYRAMINI KUTLADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİTLERİN ANISINA KURBAN KESTİRDİ
BAŞKAN SEÇER, CHP AİLESİ İLE BAYRAMLAŞTI

Mersin Haber ,Mersin