Başkan Kocamaz Projeleri Yerinde İnceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yoğun çalışma temposuna hafta sonu da devam ediyor.

02 Ocak 2018 Salı, 04:36
Başkan Kocamaz Projeleri Yerinde İnceledi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin ve Mersinliler için hayata geçirdiği hizmetlere mesai mefhumu gözetmeden devam eden Başkan Kocamaz, 2017 yılını geride bıraktığımız günlerde yapımı süren hizmetleri hafta sonu yerinde inceledi. Başkan Kocamaz, inceleme gezisinde Engelsiz Mersin Mesleki Eğitim Merkezi, Atatürk Parkı, Yenişehir Bölge Parkı ve H. Okan Merzeci- Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projelerini ekiplerle birlikte inceledi.
İlk olarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin eğitim, istihdam ve rehabilitasyon konularında yaşadığı problemleri en az indirmek amacı ile hayata geçirilen Türkiye’nin en iyi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Kocamaz, açılışına günler kala tesisi yeniden inceledi.
Mesleki eğitime ihtiyaç duyan zihinsel, bedensel, işitme, görme ve ortopedik engelli bireylerin faydalanabileceği ve engelli bireyler özelliklerine uygun bir şekilde eğitim görmek istedikleri alanda verimli bir eğitim alabileceği merkez kısa süre sonra açılacak ve engelli bireylerin ikinci evi olacak.
Başkan Kocamaz, kent estetiği çalışmaları kapsamında yenilenen ve 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu kutlamaları kapsamında açılışı gerçekleştirilecek olan 3 Ocak Atatürk Meydanı’nda da incelemelerde bulundu. Kısa süre önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toros Dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözüne istinaden yapılan ve Torosları işaret eden 4 buçuk metrelik Atatürk Heykeli’nin bulunduğu park, 3 Ocak’ta açılacak.
3.Katlı Kavşak Projesi İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor 
Mersin için dur durak bilmeden çalışan Başkan Kocamaz yılbaşı öncesi 2017 yılı projelerini gezdi. Yeni yıl öncesi vatandaşlarla da bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Başkan Kocamaz 2017 yılı içerisinde hayata geçirilen ve yapımı devam eden projeleri inceleyerek, ekiplerden bilgiler aldı. 
Başkan Kocamaz Mersin’e yeni bir soluk getirecek ve Mersinlinin hayatını kolaylaştıracak büyük projeleri inceleyen Başkan Kocamaz kısa süre önce yapımına başlanan ve Mersin’in üçüncü büyük katlı kavşak projesi olan H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşağı inşasını da gezdi. Trafiğin en yoğun olduğu ulaşım ana arterlerinden birisi olan Üniversite Caddesi’ne yapılan katlı kavşak projesini inceleyerek ekiplerden bilgi alan Başkan Kocamaz, kavşağın bitmesi için gece gündüz çalışan işçilere de kolaylıklar diledi. Ulaşım Master Planı’na göre yapılan ve 19 Mayıs 2018 tarihinde Mersinli vatandaşların hizmetine açılacak olan katkı kavşak Mersin’de ulaşımda dönüşümün üçüncü ayağı olacak.
İnceleme gezisi esnasında güzergâhı üzerinde bulunan yerlerde esnafları da ziyaret eden Başkan Kocamaz, Mersin Amatör Balıkçılar Derneği'ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Başkan Kocamaz, Mersin’de hayata geçirdikleri projeleri anlatarak, soruları yanıtladı.
Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan ve yaklaşık 3 ay önce çalışmalarına başlanan içerisinde oyun grupları, spor alanları, sentetik buz pisti, yürüyüş yolu, emekliler lokali ve 3 adet havuz bulunan, Mersin halkına konforlu, yeşili bol ve keyifli vakit geçirebilecekleri bir alan imkânı sunan Yenişehir bölge parkını gezen Başkan Kocamaz inceleme turunu Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesini gezerek sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin