Eskişehir'de ‘Kut Bayramı' Kutlaması

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT) tarafından Kut Bayramı kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

25 Nisan 2015 Cumartesi, 16:08
Eskişehir'de ‘Kut Bayramı' Kutlaması
-

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT) tarafından Kut Bayramı kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.
Odunpazarı’nda bulunan Hicri Sezen Parkı yanındaki alanda, 29 Nisan 1916 tarihinde Irak cephesinde Türklerin kazandığı Kut Zaferinin 99’uncu yılı nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı. Etkinlikle alakalı konuşan ESKENT Başkanı Gürol Yer, 1953 yılında Türkiye’nin NATO’ya girişine kadar Kut Bayramı olarak kutlanan günün, o andan sonra ne literatürde, ne ders kitaplarında, ne de devlet gündeminde yer almadığını ve Türk milletine unutturulmaya çalışıldığını söyledi. Yer, “Bugün Türkiye’de 29 Nisan Kut-ül Ammare Zaferimizden insanlarımızın haberi olmamasının utancı ve üzüntüsünü yaşıyoruz ve o gün orada kızgın toprağın bağrında şehit düşmüş atalarımızdan özür diliyoruz. Çocuklarımız Vietnam’ı biliyor, Nikeragua savaşını biliyor, Falkland savaşını biliyor ama maalesef destan olan Çanakkale’den sonraki en büyük zafer olduğu İngilizler tarafından kabul edilen Kut Zaferi’ni bilmiyor, öğretilmiyor, öğrenmeleri istenmiyor” dedi.
Başkan Yer, bu destanın Türk milletine anlatılması gerektiğini dile getirerek, “Zafer duygusu yaşatılsın ve pek çok konuya alaka gösterenler, her noktasına gerçek olan bu zaferi görsünler. Tarih unutturan zihniyeti affetmeyecek ve hesabını soracaktır” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 60 fotoğraf ve belgenin yer aldığı serginin gün boyu süreceği, akşam namazına müteakip de Akarbaşı Mahallesi Bedrettin Camii’nde tüm şehit ve gaziler için mevlit okutulacağı bildirildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, BOZYAZI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MERSİN ATATÜRK PARKI SAHİLİNDE CANSIN BEDEN DENİZDEN ÇIKARILDI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI SOFU, SEBİL'DE ESNAFLARA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, KUVAYİ MİLLİYECİ GAZİLERİNDEN MEHMET TURGUT ARKAN'I EVİNDE ZİYARET ETTİ
KAYMAKAM V. ŞENER'DEN KURBAN SATIŞ YERLERİNİ ZİYARET ETTİ
İTFAİYE ERİ ADAYLARI PARKUR SINAVINA HAZIRLANIYOR
MERSİN SİNEMA OFİSİ, SEKTÖR BULUŞMALARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TARSUS PAMUKLUK BARAJI TAMAMLANDIĞINDA ÇİFTÇİLER VERİMLİ ÜRÜN YETİŞTİREBİLECEK
AREFE GÜNÜ TRAFİK KAZALARINDA 10 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ
Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici'den Şehit Annesine Bayram Ziyareti

Mersin Haber ,Mersin