Engelsiz Doğa Projesi Öğrencileri Sertifikalarını Aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Doğa” projesi kapsamında verilen eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

20 Nisan 2015 Pazartesi, 13:43
Engelsiz Doğa Projesi Öğrencileri Sertifikalarını Aldı
-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Doğa” projesi kapsamında verilen eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.
Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Botanik Bahçesi’nde proje çerçeveresinde otistik ve hafif derecede zihinsel engelli minik öğrencilere yaklaşık 6 ay boyunca süs bitkileri, lale ekimi ve daha bir çok konuda eğitimler verildi.
Ayrıca, engelli öğrencilerin eğitim aldığı Gaziantep Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu alanı içerisinde de öğrencilerin doğayla ilgili çalışma yapabilmeleri ve projenin devamlılığının sağlanması için "doğa sınıfı" oluşturuldu.
Yaklaşık 80 öğrencinin katıldığı projede eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler için Şehitkamil Kültür Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.
Öğrencilerin düzenlediği gösterilerin de renk kattığı törende minikler, sertifikalarını Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkililerinin elinden aldı.
Engelli öğrencilerin, toprakla rehabilite edilmesi, sorumluluk duygularını geliştirmek, çalışma deneyimi, özgüven ve arkadaşlık ilişkilerinin geliştirilmesi hedeflenen projenin, 2015-2016 yılında daha da genişletilerek daha çok öğrenciyle devam edeceği belirtildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE MOTOSİKLET KAZASI: 1 YARALI
MERSİN'DE KANALDA CANSIZ ERKEK BEDEN BULUNDU
MERSİN'DE ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI
Tarsus Tarım Kampüsünde Üzüm Hasadı Coşkusu
TARSUS OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ VALİ TOROS BAŞKANLIĞI’NDA TOPLANDI
Mersin’e 168 sağlık personeli atandı
VELİLER, SERVİSLERİ CEPTEN TAKİP EDEBİLECEK
MERCAN BİLİM MERKEZİ İLÇE İLÇE DOLAŞIP BİLİM MERAKLILARINA ULAŞIYOR
TARSUS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ'NE İNCELEME ZİYARETİ
BAKAN YARDIMCISI GÜMEN, MERSİN'DE

Mersin Haber ,Mersin