3 Odalı Evde 3 Ayrı Hayat

Mardin’in Midyat ilçesinde, 3 odalı evde yaşayan 15 kişi yaşam savaşı veriyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle aynı evi paylaşmak zorunda kalan evli kardeşler, yetkililerden yardım bekliyor.

17 Mart 2015 Salı, 00:44
3 Odalı Evde 3 Ayrı Hayat
-

Mardin’in Midyat ilçesinde, 3 odalı evde yaşayan 15 kişi yaşam savaşı veriyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle aynı evi paylaşmak zorunda kalan evli kardeşler, yetkililerden yardım bekliyor.
Midyat Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bir evin zemin katında yaşayan 15 kişilik 3 aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 15 kişiden olan bedensel engelli Şahize Altunkaynak, tekerlekli sandalyesinin bozulmasıyla gün ışığına hasret kaldı. Maddi imkansızlıklar sebebiyle tekerlekli sandalyesini tamir edemediklerini belirten Şahize Altunkaynak, "6 aylıkken yapılan yanlış iğne nedeni ile yürüyemedim. Kabus gibi zamanlar geçirdim. Bende normal insanlar gibi yaşamak, yürümek, dolaşmak istiyorum. Bu dört duvar arasında annem, gelinlerimiz ve çocukları ile birlikte yaşıyoruz. Babam vefat etti. Bir kişinin yardımı olmadan bir yere gidemiyorum. Özürlü aracım vardı ki o da bozulunca maddi imkansızlıktan dolayı tamir edemedik. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyorum" dedi.
Aynı evi paylaşan 6 çocuk annesi Şahize’in yengesi Türkan Altunkaynak (37) ise, "Evimiz kira, kocam inşaatlarda amelelik yapıyor. Geçimimiz çok zor oluyor. Kayınvalidem, eltim ve görümcem ile birlikte oturuyoruz. Görümcemin aldığı özürlü ve bakıcı maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz. Oturduğumuz ev kirasını bile zor ödüyoruz" diye konuştu.
Evin diğer gelini Ziynet Altunkaynak (30) ise 3 çocukla birlikte aynı evi paylaştıklarını ifade ederek, "Benim eşim de geçici işlerde gündelikçi olarak çalışıyor. Hep birlikte görümcemin özürlü ve bakıcı maaşıyla eşlerimizin gündelik olarak aldıkları parayla, kaynanam, eltim ve çocuklarla yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Okula giden tek çocuk olan Dilman Altunkaynak ise evde hastalanan biri olduğu zaman hastaneye kendisinin götürdüğü ifade ederek, "Bazen okula dahi gidemiyorum. Halam olsun yengem ve annem olsun Türkçe bildiğim için ben onları hastaneye götürüyorum. Halamın bir an önce yürümesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE MOTORSİKLETLE, MİNİBÜS KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 2 AĞIR YARALI
BAYRAM TATİLİNİN 4 GÜNÜNDE 4 BİN 817 VATANDAŞ YARALANDI, 32 VATANDAŞ İSE HAYATINI KAYBETTİ
Tatil Bitti, Dönüş Başladı: Mersin Sahillerinde Tersine Göç Yoğunluğu
Tesadüfî Karşılaşma Hayat Kurtardı: Minik Caretta, Tatilcinin Duyarlılığıyla Kurtarıldı
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN TARSUS’TA MOBİL KESİM NOKTALARINDA SÜREKLİ İLAÇLAMA ÇALIŞMASI
SEHİT ANNESİ FATMA DÖŞEYİCİ 'YE ZİYARET
TARSUS DOĞA PARKI, KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN AKDENİZ MANZARALI KAFELERİNE BU BAYRAMDA DA YOĞUN İLGİ
“JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU”
KÜLTÜR MOZAİĞİ KENT MERSİN’DE, ‘DİNLER BULUŞMASI’NDAN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI YÜKSELDİ

Mersin Haber ,Mersin