Sağlık Çalışanları Grevde

Samsun’da bir araya gelen bazı sağlık sendikaları ve sivil toplum örgütü üyeleri 14 Mart Sağlık Haftası nedeniyle yürüyüş düzenleyerek, acil servis haricinde sağlık hizmeti vermediler.

13 Mart 2015 Cuma, 15:19
Sağlık Çalışanları Grevde
-

Samsun’da bir araya gelen bazı sağlık sendikaları ve sivil toplum örgütü üyeleri 14 Mart Sağlık Haftası nedeniyle yürüyüş düzenleyerek, acil servis haricinde sağlık hizmeti vermediler.
Samsun’da 14 Mart Sağlık Haftası nedeniyle bir araya gelen Tük Diş Hekimleri Odası Samsun Şubesi, KESK’e bağlı SES Sendikası Samsun Şubesi, Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi, Türk Hemşireler, Sosyal Hizmet Uzmanları ve Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneklerinin Samsun Şubesi üyeleri Gazi Devlet Hastanesi Poliklinikler önünde bir araya gelerek, acil servisler dışında sağlık hizmeti vermediklerini belirterek yürüyüş düzenlediler.
Hastane önünden Lise ve İstiklal Caddesi üzerinden İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelen gruplar adına basın açıklaması yapan Günay Mete, “14 Mart Sağlık Haftası’ndayız. Sağlığımız ve halklarımız için halkımızın sağlığı için bugün aciller dışında sağlık hizmeti üretmiyoruz. Sayın Sağlık Bakanı bu kararımızı duyduğunda, ‘Her şey iyi giderken bu iş bırakmaya anlam veremiyorum’ demiş. Çalışma ortamı sağlıksız, çalışma temposu sağlıksız. Çalışma süreleri sağlıksız, dinlenme süreleri sağlıksız, nöbet ortamları sağlıksız. Anayasa’nın yasakladığı angarya serbest olmuş, namus ve şeref üzerine edilen Anayasa’ya bağlılık yemini unutulmuş” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA ARAÇ YANGINI
TARSUS TSO, MECLİS BAŞKANI HÜSNÜ YAĞCI BAŞKANLIĞINDA.TOPLANDI
Çakır: “Her ülke kendi coğrafyasında zenginleşmeli”
ŞEHİT MUHAMMED İLHAN'IN AİLESİNE ZİYARET
MERSİN'DE "HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI" KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ
MERSİN'DE SAĞLIK HIZMETLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Yenişehir’e 24 Derslikli Lise
GÜLİSTAN ÖZDEMİR DÜNYA REKORU KIRDI
MERSİN'DE FIRIN PERSONELİNE "TEMEL GIDA HİJYENİ" EĞİTİMİ VERİLDİ
TADER 5. Olağan Genel Kurulu Ankara’da Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin