Milli Çekiççi Dünya Ve Olimpiyat Oyunları'na Adana'da Hazırlanıyor

Olimpiyat madalyalı milli ve rekortmen çekiççi Eşref Apak, Dünya ve Olimpiyat Oyunları’na daha iyi koşullarda hazırlanmak için Adana’da Yüreğir ilçesinde Çamlıbel Ortaokulu’na beden eğitimi öğretmeni olarak atandığını, bunun yararlarını göreceğine inandığını söyledi.

03 Mart 2015 Salı, 16:03
Milli Çekiççi Dünya Ve Olimpiyat Oyunları'na Adana'da Hazırlanıyor
-

Olimpiyat madalyalı milli ve rekortmen çekiççi Eşref Apak, Dünya ve Olimpiyat Oyunları’na daha iyi koşullarda hazırlanmak için Adana’da Yüreğir ilçesinde Çamlıbel Ortaokulu’na beden eğitimi öğretmeni olarak atandığını, bunun yararlarını göreceğine inandığını söyledi.
Apak, olimpiyat madalyası kazanmasında ve iyi bir sporcu olmasında daha önceleri Zonguldak’ta ve Konya’da, şu anda da Adana’da İl Spor Müdürü olarak görev yapan Fazlı Bayram Hadi’nin katkılarını asla inkar edemeyeceğini belirterek, “Eski bir atlet olan, ancak sporun tüm branşlarına destek sağlayan Fazlı Bayram Hadi sayesinde uluslararası yarışmalara Adana’da hazırlanacağım” dedi.
Çekiç atmada 81.45’lik derecesiyle Türkiye rekorunun sahibi olduğunu hatırlatan Apak, "Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları’na hem hava koşulları hem de tesis, malzeme ve beslenme konusunda koşulları çok iyi olan Adana’da hazırlanıyorum. Bu kapsamda; Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atamamı Adana’ya Yüreğir ilçesi Çamlıbel Ortaokulu’na aldırdım. Bu konuda İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den çok büyük destek gördüm. Benim olimpiyat kazanmamda Zonguldak, Konya ve Adana’da il spor müdürü olarak bana tüm olanakları seferber eden İl Spor Müdürü Hadi’nin büyük payı bulunuyor" diye konuştu.
"RAKİPLERİMİ YAKINDAN TANIYORUM"
“Hedefim 2016 Brezilya Rio De Janeiro’da kürsüye çıkmak” diyen Eşref Apak, “Olimpiyat kotası için 22-30 Ağustos tarihleri arasında Çin’in Başkent’i Pekin’de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na katılacağım. Bunun için yüksek tempoda çalışıyorum. Sakatlık ve başka aksilik yaşamazsam 74.50 olan (B), 78 metre ile (A) Barajını rahatça aşarak olimpiyat vizesi alacağıma inanıyorum” diye konuştu.
Rakiplerini yakından tanıdığını ifade eden Apak, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Çok güçlü rakiplerim var. Bunlar, en az 3-5 kişiden oluşan ekiple çalışıyorlar. Daha önceleri yine Fazlı Bayram Hadi’nin desteğiyle dünyaca ünlü çekiç antrenörü Polonyalı Andre Swincki, ardından da Artun Talay ile çalıştım. Şu anda antrenörüm yok, ancak hayli deneyim sahibiyim. Ben de iyi hazırlanıyorum. 2016 Rio’da beni Beyaz Rus İvan Tikon, Macar Cristiyan Pars, Polonyalı Pavel Paydek ve Slovak Primos Cosmos gibi sporcuların zorlayacağını sanıyorum. Ancak, ben de sürekli derecemi geliştiriyorum. Tüm ülkemi ve 77 milyonu düşünerek ülkeme ikinci kez olimpiyat madalyası kazandırmayı hedeflemekteyim. Bana güvenen ve inananlara layık olacağım.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
SEÇER: “BİZİM KAZANCIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU”
BAŞKAN YILDIZ’DAN YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL ZİYARETİ VE BAŞARI MESAJI
SEÇER: “ÇOCUKLARIMIZIN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEKTE YAŞAMALARI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ

Mersin Haber ,Mersin