70 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi

Küçükçekmece Belediyesi’nin Hayat Okulu Okuma-Yazma kursunda eğitim gören 70 yaşındaki Hatice Aydoğan okuma yazma öğrenerek, örnek oldu.

03 Mart 2015 Salı, 16:02
70 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi
-

Küçükçekmece Belediyesi’nin Hayat Okulu Okuma-Yazma kursunda eğitim gören 70 yaşındaki Hatice Aydoğan okuma yazma öğrenerek, örnek oldu.
Küçükçekmece Belediyesi Hayat Okulu Okuma-Yazma kursunun ilk mezunları, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’i ziyaret etti. 70 yaşındaki Hatice Aydoğan, okumanın yaşının olmadığını söyleyerek, ‘’Şimdi her yere gidebiliyorum ve derdimi anlatabiliyorum’’ dedi.
Başarı ve azimlerinden dolayı hepsini tek tek tebrik ederek, ziyaretlerinin mutlu ettiğini dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ’’Okur-yazar olmamak kör olmak gibi bir şey. Okuma ve yazmayı öğrendiniz şimdi ise pratikte geliştirmeniz lazım. Sizler kendi kendinizin öğretmeni olmalısınız. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum’’ dedi.
İLK MEKTUP BAŞKAN KARADENİZ’E
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı okuma yazma kursunda okuma ve yazmayı öğrenen kursiyerler ilk mektuplarını Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e yazarak, “Bizler kapalı bir kutuyduk, sizler bizi bu karanlık kutudan çıkardınız. Biz baharda bile kıştık şimdi ise bir mevsimiz” dedi.
Başkan Karadeniz de kursiyerlere ödül olarak İstanbul turu sözü verdi. Orhan Sait Gökyay’a ait olan ‘Bu Vatan Kimin’ adlı şiiri Başkan Karadeniz’e okuyan Leyla Ercan ise “Dedem Çanakkale’de şehit oldu. Şehit torunuyum. Bundan da gurur duyuyorum. En büyük hayalim şiir okumaktı. Bu hayallerimizi gerçekleştirdiği için başkanıma çok teşekkür ediyorum’’ diyerek duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.
70 YAŞINDA OKUMA-YAZMA ÖĞRENDİ
70 yaşında kursu başarıyla takip eden Hatice Aydoğan, “5 aydır okuyorum ve birinci dönemi bitirdim şimdi ikinci döneme geçtim. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gözümüze ışık oldu ve yolumuzu açtı. Şimdi her yere gidebiliyorum ve derdimi anlatabiliyorum. Okumanın yaşı yoktur. Ben okuma yazma bilmeyen herkesin öğrenmesini istiyorum’’ dedi.
34 yaşındaki Suriyeli Samira Kamber ise ’’Türkçe okuma yazmayı bu kursta öğrendim. Türkiye’ye geldiğimde Türkçe okuma yazma bilmiyordum daha sonra bu kursa başlayarak Türkçeyi okumayı ve yazmayı öğrendim. Çok sıkıntılar çekiyordum şuan her şey çok güzel. Belediye Başkanımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
475 KİŞİ OKUMA - YAZMA ÖĞRENDİ
2013-2014 eğitim öğretim döneminde "Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın" sloganıyla başlatılan Okuma-Yazma kurslarından bugüne kadar 1’inci kademe ve 2’nci kademe olmak üzere toplam 475 kişi faydalandı. 1’inci kademeden başarılı olanlar okur-yazar sertifikası alarak 2’nci kademeye devam etme hakkı kazanıyor. 2’nci kademe eğitiminden başarılı olanlar ise ilkokul diploması yerine geçen başarı sertifikaları alıyor. Her dönem kültür merkezlerinde ve bilgi evlerinde açılan kurslarla Küçükçekmece’de okuma-yazma bilmeyen kalmaması hedefleniyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
SEÇER: “BİZİM KAZANCIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU”
BAŞKAN YILDIZ’DAN YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL ZİYARETİ VE BAŞARI MESAJI
SEÇER: “ÇOCUKLARIMIZIN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEKTE YAŞAMALARI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ

Mersin Haber ,Mersin