Yağışlar Çeşmeleri Coşturdu

Kütahya’nın Simav ilçesinde 31 Aralık 2014 tarihinden bu yana etkili olan kar ve yağmur, 20 yıldır akmayan sokak çeşmelerinin gürül gürül akmasına neden oldu.

02 Mart 2015 Pazartesi, 16:43
Yağışlar Çeşmeleri Coşturdu
-

Kütahya’nın Simav ilçesinde 31 Aralık 2014 tarihinden bu yana etkili olan kar ve yağmur, 20 yıldır akmayan sokak çeşmelerinin gürül gürül akmasına neden oldu.
Oluklarından yıllardır tek bir damla dahi akmayan sokak çeşmelerinin gürül gürül akmaya başlaması vatandaşın yüzünü güldürdü.
SSK emeklisi 93 yaşındaki Kamil Muştu, ilçe genelinde etkili olan kar ve yağmur yağışı nedeniyle 20 yıldır akmayan sokak çeşmelerinin oluklarından suların fışkırdığını bunun yanında derelerin de canlanmasının tarımda umutlarını artırdığını söyledi.
3 çocuk babası 6 torun sahibi Muştu, “20 yıldır akmayan çeşmelerin olukları suları almıyor. Bunun yanında Simav Ovasını besleyen Simav Çayında da su debisi giderek yükseliyor. Simav Ovasındaki binlerce dere de sularla doldu. Bu yıl tarımda iyi bir rekolte bekliyoruz. Simav Ovasından bu yıl bereket fışkıracak. İyi bir kış sezonu geçiriyoruz. Allah bu yıl yüzümüzü güldürdü” dedi.
Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner’de son bir ayda Simav’a metrekareye 57 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.
Bütüner, “Simav’a geçtiğimiz gün metrakereye 15 kilogram dolayında yağmur düştü. Şubat ayı yağış açısından son derece verimli geçti. Bahar yağmurları da istediğimiz gibi olursa 2015 Simav için bolluk ve bereket yılı olur. Son yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü. Akmayan çeşmeler gürül gürül akmaya, dereler sularla dolmaya başladı. Sevinçliyiz. Ve geleceğe umutla bakıyoruz” şeklinde konuştu.(MY-EFE)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA'DA KÖRMENLİK VE KÖMÜROCAĞI GÖLETLERİNE 33 BİN.YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI
TARSUSLU GÜREŞÇİ ENES GÖÇEN,  U10 TÜRKİYE  ŞAMPİYONU
ÇAMLIYAYLA'DA 5. LAVANTA ŞENLİĞİ
SİLİFKE TSO BAŞKANI KAYNAR, DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMI TOPLANTISINA KATILDI
ÇÖP EVE MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KISA SÜREDE MÜDAHALE ETTİ
VALİ TOROS, KUYULUK ORMAN DEPOSU'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTİŞARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI
VALİ TOROS, KKTC ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KORUKOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Toroslar’da 300 Kadın Yoga Yaptı
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN İSPANYA’YA TEKNİK ZİYARET

Mersin Haber ,Mersin