
Mersin Valisi Atilla Toros, orman yangınlarına hazırlık kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü Kuyuluk Orman Deposunda denetimde bulundu.
İlimizde orman yangınlarına hazırlık kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Atilla Toros, yangın riskine karşı her türlü tedbirin alındığını ve sürecin anlık olarak takip edildiğini vurguladı.
Vali Atilla Toros, telsiz konuşmasında; "Orman Bölge Müdürlüğünde görevli olan tüm ekiplerimize kazasız belasız bir sezon diliyorum. Orman yangınları ile mücadele sırasında Şehit olmuş arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.
Allah'a emanet olun." dedi.
Vali Toros, "Orman Yangınlarıyla Mücadelede; 5 adet helikopter, 69 adet arazöz, 23 adet su ikmal aracı, 2 adet su tırı, 102 adet ilk müdahale aracı, 62 adet hizmet aracı, 9 adet dozer, 11 adet greyder, 12 adet ekskavatör, 8 adet treyler, 108 adet su tankı, 1 adet ORKUT (arama kurtarma) aracı hizmet etmek üzere değişik yerlerde konuşlandırılmıştır. .7 adet gözetleme kulesi faal olup her kulede iki görevli ile 24 saat gözetleme yapılmaktadır. 8 adet gözetleme kulemizde ilaveten kameralı gözetleme yapılmaktadır. 34 ayrı noktadan, yaz aylarında saat başı meteorolojik veriler izlenmektedir. Özellikle kritik havalarda orman köyü mahalle muhtarları, din görevlileri, yerel yöneticiler, orman gönüllüleri ve görevli personele cep mesaj uygulaması yapılarak dikkatleri çekilmektedir. Ayrıca İHA (İnsansız Hava Aracı) ile de gözetleme yapılmaktadır. Bütün orman yollarımız sayısallaştırılmış, arazöz ve su ikmal araçlarımıza tablet dağıtılarak yangın ihbarına en kısa yoldan ve
sürede ulaşmaları sağlanmaktadır. 2024 yılı sonu itibariyle ilimizde Orman Genel Müdürlüğü tarafından 251 yangın havuzu yapılmıştır. Ayrıca ilimizin farklı yerlerinde 200 adet yangın vanası tesis edilmiştir.Orman yangınlarında mücadelenin kolaylaştırılması kapsamında,bugüne kadar; 6.216 km yol kenarı temizliği, 1.061 km yangın emniyet yolu, 40.000 Ha. YARDOP Çalışması yapılmıştır. İlimizdeki ormanlık alan 835 bin 534 hektar olup ilimizin tamamı yangına 1.derecede hashas"ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.