Suriyeli Annenin Sevinç Gözyaşları

Eyüp Belediyesi, Suriye’den 8 ay önce Türkiye’ye gelen ve Eyüp’te yaşayan Tahineh ailesine erzak ve ev eşyası yardımında bulundu. Anne Saham Alhalabı, yapılan yardım karşısında gözyaşlarını tutamadı.

02 Mart 2015 Pazartesi, 16:05
Suriyeli Annenin Sevinç Gözyaşları
-

Eyüp Belediyesi, Suriye’den 8 ay önce Türkiye’ye gelen ve Eyüp’te yaşayan Tahineh ailesine erzak ve ev eşyası yardımında bulundu. Anne Saham Alhalabı, yapılan yardım karşısında gözyaşlarını tutamadı.
Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için destek veren belediyeler arasında Eyüp Belediyesi de yer alıyor. Eyüp Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi Suriyeli sığınmacılara erzak başta olmak üzere ev eşyası ve beyaz eşya gibi yardımlarda bulunuyor. Yardımlar, Eyüplü vatandaşlar tarafından Şefkateli Mağazası’na yapılan bağışlar sayesinde gerçekleşiyor.
BEYAZ MASA’YA MÜRACAAT SONRASI HAYATLARI DEĞİŞTİ
8 ay önce savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli Tahineh ailesinden Arif Tahineh, Eyüp Belediyesi Beyaz Masa’ya müracaat edene kadar gelecek kaygısı içinde yaşıyordu. Başvuruyu değerlendiren Sosyal İşler Müdürlüğü hemen harekete geçerek, ailenin öncelikli ihtiyaçlarını belirledi. Eyüp Belediyesi tarafından 4 çocuklu Tahineh ailesine Şefkateli Mağazası’nda bulunan koltuk takımı, baza, yatak, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi ile diğer ihtiyaçları olan ev eşyaları teslim edildi.
SURİYELİ ANNE SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜ
Ev eşyalarının teslimi sırasında gözyaşlarını tutamayan Saham Alhalabı, “Eşim daha önce gelmişti. Biz Suriye’de kaldık. Ama Esad rejimi ‘çocuklarını ya orduya verirsin ya da onları öldürürüz’ dedi. Biz de Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldık. 6 kişiyiz. Maddi ve manevi zor durumdaydık. Eyüp Belediyesi bize sahip çıktı. Türkiye’de insanlar da bize çok yardımcı oldular. Hepsine teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun” dedi.
16 yaşındaki Mahmut ise eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını söyleyerek, “Bir iş bulup çalışmam, aileme destek olmam lazım. Eyüp Belediyesi’ne verdikleri destek için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, KENDİ YOLUNU KENDİ YAPIYOR
AKDENİZ BELEDİYESİ HALKININ HUZURU İÇİN ÇALIŞIYOR
ÇAMLIYAYLA'DA KÖRMENLİK VE KÖMÜROCAĞI GÖLETLERİNE 33 BİN.YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI
TARSUSLU GÜREŞÇİ ENES GÖÇEN,  U10 TÜRKİYE  ŞAMPİYONU
ÇAMLIYAYLA'DA 5. LAVANTA ŞENLİĞİ
SİLİFKE TSO BAŞKANI KAYNAR, DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMI TOPLANTISINA KATILDI
ÇÖP EVE MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KISA SÜREDE MÜDAHALE ETTİ
VALİ TOROS, KUYULUK ORMAN DEPOSU'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTİŞARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI
VALİ TOROS, KKTC ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KORUKOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Mersin Haber ,Mersin