Dursunbey Endonezya Başkonsolosunu Ağırladı

Endonezya İstanbul başkonsolosu Suri Tauchid Ishak, ahşap oyuncaklar ve ahşap sektörünü incelemek üzere Dursunbey’e geldi.

27 Şubat 2015 Cuma, 15:45
Dursunbey Endonezya Başkonsolosunu Ağırladı
-

Endonezya İstanbul başkonsolosu Suri Tauchid Ishak, ahşap oyuncaklar ve ahşap sektörünü incelemek üzere Dursunbey’e geldi.
Belediyenin desteği ile Dursunbey’de uygulanmaya başlanan Ahşap oyuncaklar projesi ses getirmeye devam ediyor. Konu hakkında daha önce Belediye yetkililerinden bilgi alan Endonezya Başkonsolosu Suri Tauchid Ishak, bu projeyi ve ilçede ki ahşap sektörünü incelemek için İlçeye geldi.
İlk olarak Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ı makamında ziyaret eden Suri Tauchid Ishak’a konsolosluk çalışanı Hasan Hüseyin Kocatürk tercümanlık yaptı. Misafirlerini kapıda karşılayan Başkan Bahçavan, ahşab ve oymacılığın meşhur olduğu Endonezya’dan gelen misafirine Dursunbey hakkında bilgi verdi. İlçenin genel konumu ve Kereste sektörü hakkında bilgi veren Başkan Bahçavan’a Başkonsolos Isak’ta kendi memleketi hakkında bilgiler verdi. Ahşap ürünlerinin ucuza mal edildiği Endonezya ile bilgi ve ürün alışverişinde bulunmak istediklerini ifade eden Başkan Bahçavan, İlçede yeni oluşturulan halk ortaklı şirket hakkında da bilgilendirme yaptı.
Ziyarette Ahşap sektörü ile iştigal eden Dursunbeyli iş adamları da hazır bulunurken, Başkonsolos Isak, diğer sektörler ile ilgili de bilgi aldı. Yaklaşık bir saat süren ziyarette Başkonsolos Suri Tauchid Ishak, Belediye Başkanı Bahçavan ve iş adamlarını Endonezya’ya davet etti. Mart ayında Balıkesirli İş adamları ile birlikte Endonezya’ya bir tur gerçekleştireceklerini ifade eden Isak, bu ziyarete Dursunbeyli iş adamlarının da katılmasını istedi.
Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Başkonsolos Ishak’a Türk Bayrağına sarılı Kuran-ı Kerim ve Dursunbey’e özgü kitaplar ile lokum hediye etti. Ziyaretten memnun kaldığını ifade eden Isak, daha sonra İlçede bulunan Ahşap üreticilerini ziyaret etti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇÖP EVE MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KISA SÜREDE MÜDAHALE ETTİ
VALİ TOROS, KUYULUK ORMAN DEPOSU'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTİŞARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI
VALİ TOROS, KKTC ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KORUKOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Toroslar’da 300 Kadın Yoga Yaptı
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN İSPANYA’YA TEKNİK ZİYARET
MERSİN’DE EMEKLİLER BÜYÜKŞEHİR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDİ
BAŞKAN SEÇER, ‘MERSİN DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI’NA KATILDI
SES SANATÇISI SAİT YILDIZ ATAMAN, 16 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE İLE 20 ADET BEYAZ BASTON HİBE ETTİ
TARSUS'TA "İŞ ORTAMINDA ETKİLİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ” SÖYLEŞİSİ

Mersin Haber ,Mersin