Erzurum'da cinsel saldırı davasında karar

Erzurum'da cinsel saldırı davasında karar

26 Şubat 2015 Perşembe, 15:01
Erzurum'da cinsel saldırı davasında karar
-

Erzurum'da cinsel saldırı davasında karar

- Erzurum'da, "Nitelikli cinsel saldırı, birden fazla kişiyle ve silahla tehdit, çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cinsel saldırı eylemine yardım" suçlarından yargılanan biri kadın 5 sanık, 2 yıl 11 ay ile 22 yıl 4 ay 10 gün arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı

ERZURUM - Erzurum'da 12 üniversite öğrencisine tuzak kurarak "cinsel saldırı"da bulundukları ve yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan 8 sanıktan 5'ine, 2 yıl 11 ay ile 22 yıl 4 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanıklar N.U, R.T, M.G, Y.Y, V.S, İ.A, S.U. ve H.İ.G. katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların kendi aralarında ve müştekilerle yaptıkları teknik takibe takılan telefon görüşmelerini hatırlatıp, diğer tüm delillerin de toplandığına dikkati çekti.

Heyet, sanık Y.Y'yi "Nitelikli cinsel saldırı, birden fazla kişiyle ve silahla tehdit, çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 22 yıl 4 ay 10 gün, V.S'yi 8 yıl 7 ay, İ.A'yı 6 yıl 5 ay, S.U'yu 5 yıl 10 ay, kadın sanık H.İ.G'yi ise "Cinsel saldırı eylemine yardım" suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanıklar N.U, R.T. ve M.G'nin beraatını kararlaştıran heyet, Y.Y, V.S, İ.A. ve S.U. hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

- Olay

Sanıklar, 2011-2012 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler G.A, H.A, H.Ş, B.K, K.N, F.Z, E.Ş, E.K, T.Ş, N.U, S.D. ve Y.A'yı tuzağa düşürerek, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli cinsel saldırı, cinsel saldırıda yardım, yataklık, özel hayatın gizliliği, şantaj ve tehdit" suçlarından yargılanıyordu.

Muhabir: Fahrettin Gök
Yayınlayan: Yücel Velioğlu

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, ULAŞIMDA TARSUS- ÇAMLIYAYLA YAZ DÖNEMİ UYGULAMASINI BAŞLATTI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU 'NDAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
MERSİN'DE 1607 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NUN ORMANDA ŞENLİK OYUNU 2 BİN 812 ÇOCUĞA ULAŞTI
MERSİN'DE 56 YATIRIMCIYA 14 MİLYON LİRALIK DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TARİHİ KİLİKYA YOLU PROJESİ’ GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİNDEN TARSUS’TA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YÖNELİK KLİMA DENETİMİ
PARA ETMEYEN PATLICANLAR, HAYVANLARA KASA KASA YEM OLARAK DÖKÜLÜYOR
MERSİN’DE TIBBİ ATIKLAR GÜVENLE TOPLANIYOR VE BERTARAF EDİLİYOR
Down Sendromlu Genç Boğulmaktan Son Anda Kurtarıldı

Mersin Haber ,Mersin