Yönetmen Polanski, Polonya'da mahkemeye çıktı

Yönetmen Polanski, Polonya'da mahkemeye çıktı

25 Şubat 2015 Çarşamba, 14:50
Yönetmen Polanski, Polonya'da mahkemeye çıktı
-

Yönetmen Polanski, Polonya'da mahkemeye çıktı

- Roman Polanski, 1977 yılında bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmek suçundan ABD tarafından iade talebinin incelendiği duruşmaya katıldı

KRAKOW - Dünyaca ünlü yönetmen Roman Polanski, 1977 yılında bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmek suçundan ABD tarafından iade talebinin incelendiği Polonya'da görülen duruşmaya katıldı.

Oscar ödüllü yönetmen siyah takım elbiseyle Krakow'daki mahkemeye Polonyalı iki avukatıyla gelirken, duruşma, avukatların talebiyle basına kapalı görüldü.

Davaya bakan hakim Dariusz Mazur'un, bugünkü duruşmada Polanski'nin iadesine ilişkin karar vermesi beklenmiyor. Mahkemenin sözcüsü Grazyna Rokita, bir sonraki duruşmanın nisan ayında ya da daha önce yapılabileceğini açıkladı.

ABD, 1977 yılında reşit olmayan bir kızla cinsel ilişkiye girmek suçundan aranan 81 yaşındaki ünlü yönetmen Roman Polanski'nin geçen ay Polonya'dan iadesini istemişti.

Polonya Başsavcılığı sözcüsü Mateusz Martyniuk, Los Angeles'taki savcıların, Polanski'nin ABD'ye iade edilmesi yönündeki talebinin, davasının görüldüğü Krakow kenti adli makamlarına iletildiğini söylemişti.

Krakow'daki savcılar, ekim ayında ABD'nin Polanski'nin tutuklanması yönündeki talebini kabul etmemiş ancak ünlü yönetmeni sorgulamış ve her çağrıya icabet etme zorunluluğu getirmişti.

İlkbaharda Polonya'da film çekmeyi planlayan Paris doğumlu Roman Polanski, çocukluk ve gençliğini Polonya'da geçirdi.

Diğer yandan yine ABD'nin talebi üzerine 2009 yılı eylül ayında İsviçre'de tutuklanan Roman Polanski, Zürih'te iki ay cezaevinde kalmış, bir süre de Gstaad'da evde gözetim altında tutulmuştu. İsviçre 2010 yılında ABD'nin iade talebini reddetmiş ve ünlü yönetmenin gözetimini kaldırmıştı.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz
Yayınlayan: Şermin Coşkun

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇILAR BÜYÜKŞEHİR’LE YETİŞİYOR
Dünya Bankası Heyetinden Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne Ziyaret
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN TSO'YU ZİYARET ETTİ
Jandarma Kıdemli Üsteğmen Yunus Güven’e Veda Yemeği
ÜLKE GENELİNDE 2'Sİ YABANCI UYRUKLU OLMAK ÜZERE 15 GÖÇMEN KAÇAKCILIĞI ORGANİZATÖRÜ İLE 446 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
VALİ TOROS' TARSUS'TA ESNAF ZİYARETİ YAPTI
MERSİN'DE SİLAHLI OLAY: 1AĞIR YARALI
TADEKA’DA "ANTİK ÇAĞDA TARSUS OLİMPİYATLARI VE ATLET FİLOZOF KHRİSİPPOS" KONULU SÖYLEŞİ
SINAVA YETİŞMELERİNE BÜYÜKŞEHİR ZABITASI YARDIMCI OLDU
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR

Mersin Haber ,Mersin