Bakan Müezzinoğlu Ulaşımı Kesilen Mahalleye Helikopterle Gitti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de sel suları altında kalan Karaağaç Mahallesi’ne helikopterle gitti. Taşkın sahasını yerinde inceleyen Müezzinoğlu, bölgede mahsur kalan vatandaşları ziyaret etti.

08 Şubat 2015 Pazar, 01:12
Bakan Müezzinoğlu Ulaşımı Kesilen Mahalleye Helikopterle Gitti
-

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de sel suları altında kalan Karaağaç Mahallesi’ne helikopterle gitti. Taşkın sahasını yerinde inceleyen Müezzinoğlu, bölgede mahsur kalan vatandaşları ziyaret etti.
Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki İl Kriz Heyeti, kent merkezinde bulunan askeriyeden helikopterle hareket ederek 3 gündür kent merkeziyle kara ulaşımı bulunmayan Karaağaç Mahallesi’ne gitti. Bölgede bulunan okullarla yerleştirilen selzedeleri ziyaret eden Müezzinoğlu, vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi.
Karaağaç Mahallesi’nde bulunan bir kahve de toplanan vatandaşlarla görüşen Bakan Müezzinoğlu, bölgede yaşanan sel ve su taşkınlarının önüne geçebilmek için kısa vadede ve ivedilikle, ülke sınırında bulunan on iki buçuk kilometrelik Meriç Nehri’nin yataklarının temizleneceğini söyledi.
“EDİRNE HALKINI BULGARİSTAN’IN, YUNANİSTAN’IN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ”
Kenti sel ve su taşkını gibi afetlerden uzun vadede kurtarmak için Meriç Nehri’nde yapılacak bir bay pass kanalı ile nehir sularının bölgede bulunan barajlara aktarımı ve Çömlek Köy Barajı’nın tamamlanması olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Biz artık Bulgaristan’a, biz artık Yunanistan’ın ne dediğini beklemeyeceğiz. Halkımızı onların insafına veya onların vicdanına veya onların koşullarına göre şekillendirmemek gibi üç önemli kararı hükümet olarak alındı” diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, Karaağaç Mahallesi’nde yapımı devam edilen alternatif köprü inşaatının da en geç dört veya beş ay içerisinde bitirileceğinin sözünü verirken, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İl Kriz Heyeti, askeri helikopterle geldikleri Karaağaç Mahallesi’nden, Lozan Caddesi’nde yapılan tadilat çalışmaları ve sel sularının çekilmesinin ardından kent merkezine UMKE araçları ile dönüş yaptı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TADEKA’DA "ANTİK ÇAĞDA TARSUS OLİMPİYATLARI VE ATLET FİLOZOF KHRİSİPPOS" KONULU SÖYLEŞİ
SINAVA YETİŞMELERİNE BÜYÜKŞEHİR ZABITASI YARDIMCI OLDU
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
SEÇER: “BİZİM KAZANCIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU”
BAŞKAN YILDIZ’DAN YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL ZİYARETİ VE BAŞARI MESAJI
SEÇER: “ÇOCUKLARIMIZIN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEKTE YAŞAMALARI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)

Mersin Haber ,Mersin