Çocuklar ebeveynleriyle sabah namazını camide kılıyor

Çocuklar ebeveynleriyle sabah namazını camide kılıyor

07 Şubat 2015 Cumartesi, 13:31
Çocuklar ebeveynleriyle sabah namazını camide kılıyor
-

Çocuklar ebeveynleriyle sabah namazını camide kılıyor

- Fatsa Müftülüğünce başlatılan "Çocuğunu Al Camiye Gel, Torununu Al Camiye Gel" projesi kapsamında vatandaşlar, cumartesi günleri sabah namazı için çocuklarıyla camilere gidiyor

ORDU - Fatsa ilçesinde başlatılan "Çocuğunu Al Camiye Gel, Torununu Al Camiye Gel" projesi kapsamında vatandaşlar, cumartesi günleri sabah namazı için çocuklarıyla camilere gidiyor.

Fatsa Müftülüğünce yaklaşık 2 aydır yürütülen proje kapsamında her hafta cumartesi günleri sabah namazını camide kılan çocuklara kahvaltı ikram ediliyor.

Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin ilçedeki imamlar tarafından başlatıldığını ve projeye ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

Güzel bir proje imza attıkları için gururlu ve mutlu olduklarını dile getiren Can, "İlk olarak Ortabüyük Camisi'nde başlatılan bu projeyi ilçemizdeki diğer camilerimizde de uyguluyoruz. Sabah namazına gelen babalar ve dedeler, küçük yaştaki çocuklarını, torunlarını da getiriyor. Çocuklar bu şekilde hem sabah namazına hem de camiye alışıyor" dedi.

Namaz kılan çocuklara süt ve kahvaltı ikram ettiklerini kaydeden Can, "Çocuklarımız ikramlardan son derece memnun. İlerleyen günlerde projeye ilgiyi artırmak için çocuklarımıza yönelik bazı etkinliklerimiz olacak. Çocukları havuz, halı saha ve sinemaya götürmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Proje koordinatörü ve Fatsa Ortabüyük Camisi İmamı Necati Ergül, projeyi camide görevli imam ve müezzinlerle düşündüklerini ifade ederek, "(İnsanlar yatsı ve sabah namazındaki sevabı bilseler camiye sürünerek de olsa giderlerdi) sözünden esinlenerek projeyi hayata geçirdik. Projemizin başarılı olduğuna inanıyorum. Çünkü çocuklarımızın ilgisi her geçen gün artıyor" dedi.

Bu hafta 250 çocuğun sabah namazı için camiye geldiğini belirten Ergül, "Çocuklarımız akşam elbiseleriyle yatıyor ve kalkar kalkmaz camiye geliyor. Hatta bazı veliler çocuklarının 'sabah kalkamam' diyerek erkenden yattığını söylüyor. Bundan sonra da çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı projeye destek vermeye davet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Sefa Eyi
Yayınlayan: Orhan Topal

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Dünya Bankası Heyetinden Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne Ziyaret
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN TSO'YU ZİYARET ETTİ
Jandarma Kıdemli Üsteğmen Yunus Güven’e Veda Yemeği
ÜLKE GENELİNDE 2'Sİ YABANCI UYRUKLU OLMAK ÜZERE 15 GÖÇMEN KAÇAKCILIĞI ORGANİZATÖRÜ İLE 446 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
VALİ TOROS' TARSUS'TA ESNAF ZİYARETİ YAPTI
MERSİN'DE SİLAHLI OLAY: 1AĞIR YARALI
TADEKA’DA "ANTİK ÇAĞDA TARSUS OLİMPİYATLARI VE ATLET FİLOZOF KHRİSİPPOS" KONULU SÖYLEŞİ
SINAVA YETİŞMELERİNE BÜYÜKŞEHİR ZABITASI YARDIMCI OLDU
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
SEÇER: “BİZİM KAZANCIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU”

Mersin Haber ,Mersin