
Bayraklı Belediyesi, bir inşaat firması tarafından iki apartman önünde yapılan hafriyat çalışması sırasında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Bayraklı Belediyesi, ilçedeki Gümüşpala Semti’ndeki toprak kaymasında yaşanan olumsuzluklarla ilgili bir açıklama yayımladı. Sıkıntının kentsel dönüşüm yasasından kaynaklandığına dikkat çekilen açıklamada, tahliye işlemin yapılması gerektiği belirtildi. Belediye açıklamasında şunları kaydetti:
"Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün verdiği izin neticesinde belediyeye müracaat etmeden yıkımla ilgili işleme başlandığından bu sorunlar yaşanmaktadır. Belediyemiz tarafından 2 bin 500 ton dolgu malzemesi getirilerek kendi iş makinelerimizle, söz konusu parsellerde dolgu çalışması yapılması sonucunda tehlikeli durum büyük oranda ortadan kaldırılmış olmakla birlikte, ilgilisi olan müteahhit firma tarafından Dokuz Eylül Üniversitesine yaptırılan proje çalışmaları devam etmektedir. Bunun tamamlanmasıyla müteahhit tarafından projenin yerinde uygulaması yapılacaktır. Geçen süreçte belediye üzerine düşen tüm sorumluluklarını yerine getirmiştir. Sonuç itibariyle, söz konusu alanda zemin iyileştirme işine başlanacağından bu uygulama esnasında oluşacak etkilerden ve de zeminde oluşan büyük yarıkların olmasından dolayı can ve mal güvenliği açısından daire sakinlerinin tahliye işlemi yapılması gerekmektedir. Tahliye edilecek olan vatandaşların sorununu belediyenin tek başına çözmesi mümkün değildir. İzmir Valiliği, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, müteahhit firmanın ve diğer kurumların bu konuya müdahil olması gerekmektedir. Son çıkan 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün verdiği izin neticesinde belediyeye müracaat etmeden yıkımla ilgili işleme başlandığından bu sorunlar yaşanmaktadır."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.