Sanayiciler ‘Doğalgazdan' Dertli

Yaklaşık olarak 400 milyon metreküp doğalgazın tüketildiği Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB), 24 milyon TL´lik bir külfetle karşı karşıya kaldı.

06 Şubat 2015 Cuma, 14:38
Sanayiciler ‘Doğalgazdan' Dertli
-

Yaklaşık olarak 400 milyon metreküp doğalgazın tüketildiği Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB), 24 milyon TL´lik bir külfetle karşı karşıya kaldı.
Doğalgaz´ın, işletme, bakım, onarım, sayaç okuma ve faturalandırma gibi tüm faaliyetlerin yürüten GAOSB, ihaleyi alan firmanın yatırım planlamasındaki fiyat politikasının firmaları mağdur edeceğini düşünüyor.
"ŞEHİR YATIRIMLARI İLE OSB BİR TUTULUYOR"
Gaziantep Kilis Hattı Doğal Gaz Dağıtım Lisans İhalesi´nin 2005 yılında yapıldığını hatırlatan GASOB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Birim Hizmet ve Amortisman bedelinin 8 yıl süreyle sabit uygulandığını belirterek, "Söz konusu 8 yılın dolmasıyla birlikte lisans bölgesindeki abonelerden hizmet ve amortisman bedeli tahsil edilmeye başlayacak. Ancak, fiyatlandırma politikasında bir eşitsizlik ortaya çıkacak. Gaz dağıtım firması, lisans bölgesinde yatırımının tamamını şehir içinde gerçekleştirdi. Dolayısı ile şehir içindeki işletme giderleri payı Organize Sanayi Bölgesine oranla daha fazla. Sadece şehir içine yatırımının planlandığını düşünürsek gaz dağıtım firmasının lisans bölgesinin tamamına yaptığı yatırımlar baz alınıp bölgemiz için yanlış uygulama gideceği kanısındayız" dedi.
"PAHALI ENERJİ REKABETİ ENGELLİYOR"
Türk sanayicilerinin rekabet etmekte olduğu ülkelerin sanayicilerine göre daha pahalı üretim yaptığı belirten Başkan Nakıboğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak, işletme, bakım, onarım, sayaç okuma ve faturalandırma gibi tüm faaliyetler tarafımızca yapılmaktadır. Buna rağmen sanayiciler yıllık 24 milyon TL´lik fazladan bir ödeme yapacaklar. Şehir merkezi yatırımları ile OSB´nin aynı kefeye konulmasından kaynaklı bu uygulamanın sanayicimize büyük zarar vereceği aşikârdır Bunun külfeti, büyük fedakârlıkla sanayinin çarklarını döndüren sanayiciye yüklenemez" diye konuştu.
"ÇÖZÜM YENİDEN FİYATLANDIRMADA"
GAOSB Başkanı Nakıboğlu, Sistem Kullanım Bedeli Hesaplamasında dağıtım kuruluşunun, Organize Sanayi Bölgesi için yaptığı hizmetlerin gözden geçirmesi gerektiğine işaret ederek, "Burada güncel bir fiyat yöntemi uygulanmalı. Dağıtıcı kuruluş, lisans bölgesinin tamamına yaptığı yatırımı baz almamalı. GAOSB´de; yatırım planlamalarının, yatırımların ve işletme giderlerinin karşılığı olacak şekilde toplam geliri hesaplanarak yeni bir fiyatlandırmaya gidilmesi daha doğru olacaktır. Aksi takdirde 24 milyon TL´lik bu külfet adil olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS YENİ MAHALLE’DEKİ KAVŞAK GECE SAATLERİNDE KALDIRILDI
ÇAMLIYAYLA'DA GÖREV SÜRESİ SONA EREN JANDARMA PERSONELİNE VEDA YEMEĞİ
BÜYÜKŞEHİR, ULAŞIMDA TARSUS- ÇAMLIYAYLA YAZ DÖNEMİ UYGULAMASINI BAŞLATTI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU 'NDAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
MERSİN'DE 1607 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NUN ORMANDA ŞENLİK OYUNU 2 BİN 812 ÇOCUĞA ULAŞTI
MERSİN'DE 56 YATIRIMCIYA 14 MİLYON LİRALIK DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TARİHİ KİLİKYA YOLU PROJESİ’ GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİNDEN TARSUS’TA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YÖNELİK KLİMA DENETİMİ
PARA ETMEYEN PATLICANLAR, HAYVANLARA KASA KASA YEM OLARAK DÖKÜLÜYOR

Mersin Haber ,Mersin