Soma'daki maden faciası

Soma'daki maden faciası

04 Şubat 2015 Çarşamba, 20:19
Soma'daki maden faciası
-

Soma'daki maden faciası

- Hayatını kaybedenlerin İzmir'in Kınık ve Bergama ilçelerinde yaşayan yakınlarına destek amacıyla oluşturulan "Soma 301" projesinin protokolü, törenle imzalandı

(Fotoğraflı)

İZMİR - Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin İzmir'in Kınık ve Bergama ilçelerinde yaşayan yakınlarına destek amacıyla oluşturulan "Soma 301" projesinin protokolü törenle imzalandı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kınık Öğretmenevi'ndeki törende, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan projeye, Ege Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yerel yönetimlerin katkı sunacağını belirtti.

Maden faciasından ders çıkarılmasının önemine işaret eden Toprak, projeyle yaşamını yitiren madenci yakınlarının travmayı atlatmalarına destek olmayı hedeflediklerini ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz da Kınık ve Bergama'da kurulan "Psikososyal Destek Polikliniği" ile 7'si Bergama'da toplam 56 haneden 280 kişiye destek sağlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Projeyle hayatını kaybeden ve yaralanan madencilerin eş ve çocukları ile yakınlarına psikolojik danışmanlık ve rehberlik vereceğiz, okul öncesi ve 6-17 yaş grubu çocuklara, kadınlara yönelik uğraş aktiviteleri düzenleyeceğiz. Ayrıca çocuklara beslenme eğitimleri verip, öğretmenleriyle bilgilendirme toplantıları yapacağız. Uğraş aktiviteleri kapsamında kadınlara gelir getirici beceri sonucunda üretilen ürünlerin satışına yönelik, pazar ve kermes oluşturulacak."

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in de katıldığı törende, konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Muhabir: Onur Cengiz
Yayınlayan: Murat Kaban

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA'DA KÖRMENLİK VE KÖMÜROCAĞI GÖLETLERİNE 33 BİN.YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI
TARSUSLU GÜREŞÇİ ENES GÖÇEN,  U10 TÜRKİYE  ŞAMPİYONU
ÇAMLIYAYLA'DA 5. LAVANTA ŞENLİĞİ
SİLİFKE TSO BAŞKANI KAYNAR, DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMI TOPLANTISINA KATILDI
ÇÖP EVE MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KISA SÜREDE MÜDAHALE ETTİ
VALİ TOROS, KUYULUK ORMAN DEPOSU'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTİŞARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI
VALİ TOROS, KKTC ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KORUKOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Toroslar’da 300 Kadın Yoga Yaptı
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN İSPANYA’YA TEKNİK ZİYARET

Mersin Haber ,Mersin