Lodos Hayatı Felç Etti

Bursa’da saatteki hızı 85 kilometreyi bulan lodos hayatı felç etti. Çatılar yaprak gibi uçarken, çok sayıda araç zarar gördü. Kestel’de budadığı ağaçtan düşen bir kişi ile temizlik yaparken kafasına kiremit düşen bir temizlikçi yaralandı. Vatandaşlar yolda yürümekte zorlanırken, uçan sacların araçla..

04 Şubat 2015 Çarşamba, 17:39
Lodos Hayatı Felç Etti
-

Bursa’da saatteki hızı 85 kilometreyi bulan lodos hayatı felç etti. Çatılar yaprak gibi uçarken, çok sayıda araç zarar gördü. Kestel’de budadığı ağaçtan düşen bir kişi ile temizlik yaparken kafasına kiremit düşen bir temizlikçi yaralandı. Vatandaşlar yolda yürümekte zorlanırken, uçan sacların araçların üzerine düşmesi kameralara yansıdı.
Şehirde saatteki hızı 85 kilometreyi bulan şiddetli lodos evlerin çatılarını uçurdu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle bazı ağaçlar devrilirken, belediye ekipleri kırılan ağaçların temizlemek için seferber oldu. Kestel’in Aksu köyünde ağaç budamaya giden 62 yaşındaki Halil Dalkıran, lodosun etkisiyle ağaçtan düştü. Kolu kırılan adam tedavi için Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ayrıca OTOKOOP’ta temizlik yapan Yusuf Girgin de uçan çatı parçasının başına çarpmasıyla hastanelik oldu.
Lodos deniz ulaşımını da aradı. BUDO, İDO ile teleferik seferleri iptal edildi. Fırtınanın etkisiyle vatandaşlar yürümekte bile zorlandı. Yaşlı bir çiftin birbirine tutunarak lodosa karşı yürümeye çalışması kameralara işte böyle yansıdı. Yaşlı adam karısına tutunmasa uçacağını söyledi. Yere düşen yaşlı bir adama ise çevredekiler yardım etti. Kimi uçmaması için çocuğunu tuttu, kimi yanındaki arkadaşına sarılarak ayakta durmaya çalıştı. Bazılarının banklara ve otomobillere tutunması, otomobil kapısını kapatmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.
Çatılardan uçan saclar elektrik direklerine takıldı. Vatandaşlar o tehlikeleri anları cep telefonuyla görüntüledi. Uçan çatıların üzerine düştüğü onlarca araç zarar gördü.
Polis ekipleri lodosun etkisiyle artan ihbarlar yüzünden en yoğun günlerinden birini yaşadı. Meteoroloji, bu gece lodosun saatteki hızının 100 kilometreyi geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Fırtınanın pazartesi günü yerini sağanak yağışa bırakması bekleniyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, KENDİ YOLUNU KENDİ YAPIYOR
AKDENİZ BELEDİYESİ HALKININ HUZURU İÇİN ÇALIŞIYOR
ÇAMLIYAYLA'DA KÖRMENLİK VE KÖMÜROCAĞI GÖLETLERİNE 33 BİN.YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI
TARSUSLU GÜREŞÇİ ENES GÖÇEN,  U10 TÜRKİYE  ŞAMPİYONU
ÇAMLIYAYLA'DA 5. LAVANTA ŞENLİĞİ
SİLİFKE TSO BAŞKANI KAYNAR, DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMI TOPLANTISINA KATILDI
ÇÖP EVE MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KISA SÜREDE MÜDAHALE ETTİ
VALİ TOROS, KUYULUK ORMAN DEPOSU'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTİŞARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI
VALİ TOROS, KKTC ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KORUKOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Mersin Haber ,Mersin